Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΣΘ: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 24/9

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και μια ακόμη αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Σύλλογό μας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντική είναι προσφορά αίματος. Σίγουρα όλοι μας έχουμε δει διαφημιστικές καμπάνιες είτε του Υπουργείου Υγείας είτε μεμονωμένων φορέων, δήμων ή συλλόγων που τονίζουν την σημασία της προσφοράς αίματος γι’ αυτόν που το έχει ανάγκη. Ίσως να έχουμε δει και αφίσες που να επικοινωνούν διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε ακούσει στο ραδιόφωνο ανακοινώσεις για ανάγκη συγκεκριμένης ομάδας αίματος, ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε διαβάσει «ΕΠΕΙΓΟΝ. ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ» ή «ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ χ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ» κτλ.




 Κάποιοι μπορεί να βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση και να χρειαστήκαμε αίμα οι ίδιοι ή συγγενικά και αγαπημένα μας πρόσωπα. Δυστυχώς όμως μόνο τότε συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό και επιτακτικό είναι να βρεθούν 1,2 ή περισσότερες φιάλες αίματος, και δυστυχώς μόνο τότε μπορούμε να νιώσουμε την αγωνία όσων βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση.

Ο Σύλλογός μας παρόλο που δεν έχει συμπληρώσει δύο χρόνια από την δημιουργία της τράπεζας αίματος (αυτή είναι η 4η μόλις αιμοδοσία), εντούτοις δεν έχει αρνηθεί να δώσει αίμα σε κανένα συνάδελφο που βρίσκονταν σε ανάγκη ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Ακόμα και αν δεν είναι αιμοδότης. Η μόνη προϋπόθεση που ζητάμε είναι να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή που κάνουμε, είτε ο ίδιος είτε - ακόμα καλύτερα – φέρνοντας και άλλους αιμοδότες σε επόμενες αιμοδοσίες.

Συνάδελφοι το πότε θα βρεθούμε σε δύσκολη στιγμή και θα χρειαστούμε αίμα δεν μπαίνει σε πρόγραμμα. Αυτό όμως που προγραμματίζεται είναι οι τακτικές αιμοδοσίες του Συλλόγου μας. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να δίνουμε ελπίδα σε όσους χρειάζεται, στηρίξτε την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και δώστε το παρόν στην 

4η εθελοντική αιμοδοσία 
την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 14:30 έως 18:30 
στα γραφεία του Συλλόγου.

Αφιερώστε 10΄ λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας και δώστε ελπίδα.

ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ