Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Bayer & Sanofi διεκδικούν την Omega Parma

Οι φαρμακευτικοί όμιλοι Bayer και Sanofi θα διεκδικήσουν την εξαγορά της κορυφαίας εταιρείας OTC, της βελγικής Omega Parma, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το κόστος εξαγοράς ́μπορεί να φθάσει τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μεγάλη δύναμη που έχει η Omega αφου οι πωλήσεις της ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, θα μπορούσε να προσθέσει top-line δύναμη πυρός κάθε φαρμακευτική εταιρεία η οποία θέλει να επενδύσει δυναμικά στο χώρο των OTCs. Η Omega κυκλοφορεί στο εμπόριο περίπου 2.000 επωνυμίες προϊόντων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.




Η εταιρίες Bayer και η Sanofi έχουν δείξει και οι δύο ενδιαφέρον για να επεκταθούν στον τομέα αυτόν, ενώ ο Marijn Dekkers, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer, έχει εκφράσει τον στόχο της εταιρείας που είναι να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα OTCs.

Η Sanofi έχει εντείνει το lineup των καταναλωτών της σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας διπλασιασμό των πωλήσεών της σε αυτό το τμήμα μεταξύ του 2008 και του 2012. Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη περιελάμβανε την ύψους 1.900.000.000 δολαρίων εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Chattel, με βασικό προϊόν OTC το φάρμακο κατά της αλλεργίας Allegra

life2day