Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργούν τα φαρμακεία στη Γαλλία, σκληραίνουν τη στάση τους οι Γάλλοι φαρμακοποιοί!

Την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Γαλλίας οι οποίοι μπαίνουν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας έτσι στην πώληση των ΜΥΣΥΦΑ από σούπερ μάρκετ αλλά και στο άνοιγμα του επαγγέλματος σε εξωτερικούς επενδυτές που προωθείται.

Κατά τη διάρκεια των απεργιών θα εξυπηρετούνται με κλειστά στόρια ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ από ελάχιστα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο της εφημερίδας Le Figaro:


Όλα τα φαρμακεία σε απεργία την Τρίτη 

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση των κατοχυρωμένων("κλειστών") επαγγελμάτων. Αν χρειάζεστε φάρμακα, καλύτερα να τα προμηθευτείτε σήμερα, καθώς σχεδόν όλα τα φαρμακεία θα είναι κλειστά την Τρίτη. Σχεδόν το 100% των φαρμακείων θα κλείσει αύριο σύμφωνα με τον σύλλογο των φαρμακοποιών.

Στο Eure-et-Loir, 119 από τα 120 φαρμακεία θα κλείσουν. Έχουν ληφθεί παρ'όλα αυτά και μέτρα για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών. Οι τοπικοί σύλλογοι (ΑRS) έχουν δηλώσει ότι 10 με 20 φαρμακεία κάθε περιοχής θα είναι εφημερεύοντα, "με τα στόρια κατεβασμένα και μόνο για επείγοντα περιστατικά", δήλωσε ο Sébastien Ledunois, πρόεδρος των φαρμακοποιών της Μάγχης."

Έχουμε να δούμε τέτοιας έκτασης κινητοποίηση εδώ και 25 χρόνια" , δήλωσε ο Gilles Bonnefond, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Γαλλίας (USPO) που ηγείται της κινητοποίησης μαζί με την Fédération des Syndicats Pharmaceutiques de France (FSPF) και την UNPF(Union Nationale des Pharmacies de France). 

Oι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση των "κλειστών" επαγγελμάτων. 

Όσον αφορά στα φαρμακεία, η κυβέρνηση έχει στόχο να επιτρέψει την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα πολυκαταστήματα (super-markets). Προβλέπει επίσης το άνοιγμα του επαγγέλματος σε εξωτερικούς επενδυτές, άνοιγμα προς όλες τις επιχειρήσεις ιδιωτικής πρακτικής (SEL). Πάντως, μέχρι τώρα πάνω από 7.000 από τα 22.000 φαρμακεία έχουν υιοθετήσει αυτό το μοντέλο στην Γαλλία.

Farmakopoioi - Μετάφραση Υβόννη Χριστακοπούλου

Πηγή: Le Figaro