Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογή προεδρείου ΠΦΣ: Πως θα γίνει η διαδικασία μέσω ΓΣ

Μετά και την τρίτη άκαρπη συνεδρίαση του ΔΣ χτες, ο κλάδος μετράει αντίστροφα για τη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο 27/9. Οι φάκελοι των προσκλήσεων -καθότι είμαστε ακόμα στο 1980- ξεκίνησαν ήδη να... σαλιώνονται και προσεχώς θα αποσταλούν στους 174 εκλέκτορες που θα εκλέξουν πρόσωπα και όχι παρατάξεις για τη θέση του Προέδρου, των τριών (!) αντιπροέδρων, των δύο γραμματέων και του ταμία.





Σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΔΣ χτες, θα στηθούν 7 κάλπες για κάθε μία από τις 7 θέσεις. Ο πρώτος σε ψήφους σε κάθε κάλπη -χωρίς να απαιτείται αυτοδυναμία- θα καταλαμβάνει και την αντίστοιχη θέση. Θεωρητικά η διαδικασία δεν θα είναι χρονοβόρα καθώς  όταν ο ένας εκλέκτορας θα βρίσκεται στη δεύτερη κάλπη, ο επόμενος θα ξεκινήσει και δεν θα περιμένει και τις 7 ψήφους του προηγούμενου.

Ας ελπίσουμε η εκλογική διαδικασία να κυλήσει ομαλά χωρίς να πάνε όλοι οι εκλέκτορες μαζεμένοι στις 2μμ λες και το έχουν κάνει τάμα, ούτε να παίζουμε το κρυφτούλι το απόγευμα με τους 4-5 που δεν θα έχουν ψηφίσει και θέλουν να είναι τελευταίοι για να κάνουν εντύπωση.

Το πιο σημαντικό είναι ο κλάδος να βγει ενωμένος και νικητές και ηττημένοι να αντιμετωπίσουν μαζί τα επόμενα κρίσιμα ζητήματα όπως τα ΜΥΣΥΦΑ και η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.