Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση «Εναπομείναντων Πελοποννήσου»: «Άλαλα τα χείλη των ασέβων»

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ DELIRIUM TREMENS

Η απλή αναλογική είναι ένα δίκαιο αλλά ιδιότροπο σύστημα. Σε αφήνει να νομίζεις ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, τελικά όμως πάντα αυτή έχει το πάνω χέρι και μέσα από αυτή η ουσιαστική βούληση του εκλογικού σώματος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το πολιτικό σύστημα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την καθιέρωση της απλή αναλογικής σε επίπεδο κοινοβουλίου και παρέμεινε ως προνόμιο μόνο πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων συλλόγων και σωματείων.





Στην παγίδα αυτή, έπεσε και η ΑΕΣΠ. Νόμισε πως θα εκμεταλλευτεί το σύστημα προς όφελος της, κατεβάζοντας ‘’ανεξάρτητους’’ υποψήφιους, αυξάνοντας έτσι εικονικά τη δύναμή της σε έδρες και τώρα κλαίει και οδύρεται γιατί το 43% είναι μικρότερο από το 57%. Όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα, κ. Θεοδοσιάδη, το ξέρουν και τα μικρά παιδιά, αλλά είναι τέτοιο το παραλήρημα της ανακοίνωσής σας που πραγματικά αποκαλύπτεστε.

Δηλαδή με βάση τη λογική σας, εφόσον οι παρατάξεις στις οποίες αναφέρεστε ήταν 30 χρόνια εκτός προεδρείου το οποίο το είχε ως αποκλειστικό προνόμιο η δική σας παράταξη, εκτιμάτε πως ήταν απομονωμένο και το εκλογικό σώμα που τις ψήφιζε? Η πρακτική αυτή της παράταξής σας είχε όντως δημιουργήσει διχοτόμηση στον κλάδο και αν όχι γιατί τώρα δημιουργείται διχοτόμηση? Έχετε δώσει όμως δείγματα γραφής, και εσείς και οι προκάτοχοι σας, δημοκρατικού ήθους και συνέπειας, τόσα πολλά που είναι κουραστικό για τους αναγνώστες και τους συναδέλφους να αναφερθούν.

Θα θυμίσω απλώς τα πρόσφατα: στην πρώτη σημαντική Γ.Σ. επί προεδρίας σας, ψηφίστηκε αντίθετη πρόταση από τη δική σας, η οποία προέβλεπε διαπαραταξιακή ομάδα διαπραγμάτευσης με το υπουργείο υγείας. Όχι μόνο αγνοήσατε στην πράξη την απόφαση της Γ.Σ. και ακολουθήσατε το δρόμο της προσωπικής διαπραγμάτευσης με τον κ. Γεωργιάδη με τα γνωστά αποτελέσματα,, αλλά ούτε καν την αναρτήσατε στον ιστότοπο του Π.Φ.Σ., λειτουργώντας ως αν να ήταν τσιφλίκι σας. Έφτασε τότε σε σημείο μέχρι και ο γραμματέας σας να διαμαρτυρηθεί εγγράφως και δημοσίως, για την μη ανάρτηση, για να αναγκαστείτε μετά από καιρό να την αναρτήσετε αλλά και πάλι κουτσουρεμένη. 

Στην επόμενη Γ.Σ. ευτελίσατε πλήρως τους θεσμούς, διαπράττοντας λαθροχειρία μπροστά στα μάτια όλων των εκλεκτόρων στην εκλογή προέδρου της Γ.Σ., εκδίδοντας 4 διαφορετικά αποτελέσματα μετατρέποντας μια Γ.Σ. σε φαρσοκωμωδία. 

Για να φτάσουμε τον Μάρτιο του 2014, στο κρεσέντο της δημοκρατικότητάς σας, στην αιχμή της κινητοποίησης του κλάδου, να απαγορεύσετε την είσοδο των προέδρων των 2 μεγαλύτερων επαρχιακών συλλόγων στο υπ. υγείας, σε μία επίδειξη προσωπικής εμπάθειας και τώρα έχετε το θράσος να ζητάτε συνεργατικά σχήματα ενόψει των ανοικτών ζητημάτων ΜΥΣΥΦΑ, ωράριο και ιδιοκτησιακού? 

Δεν είστε μόνο θρασύς κ. Θεοδοσιάδη, είστε και ψεύτης!!! Είναι ανοικτό το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, που όταν το Δεκέμβριο του 2013 σας το επισημαίναμε με τον κ. Λουράντο μας κατηγορούσατε ως μικρόψυχους? Είναι ανοικτό το θέμα του ιδιοκτησιακού, που όταν ο κ. Λουράντος σας το έθεσε τον Ιούλιο στο πρώτο άτυπο Δ.Σ. που κάναμε, απαντήσατε με περίσσιο θράσος και περιφρόνηση «από πού τις πήρατε τις πληροφορίες αυτές κ. Λουράντο, ποιος είναι αυτός που διαδίδει τέτοια πράγματα?», αλλά έτσι ήσασταν πάντα κ Θεοδοσιάδη και εσείς και η παράταξή σας, κατά δήλωσή σας «Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΕΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ». 

Ο κατήφορος σας όμως δεν έχει τελειωμό, και εσάς και της παράταξης σας, φτάσατε στο σημείο να λοιδορείτε την 35ετη προσφορά του κ. Μακρυγιάννη στα Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και την πολυετή του κ. Παπαδόπουλου, μόνο και μόνο γιατί έκαναν το αυτονόητο.

Τέσσερα χρόνια αυτό σας έλεγαν κ. Θεοδοσιάδη και αυτοί και εμείς και ο κ. Λουράντος και ο κλάδος ολόκληρος, δεν μπορείτε να σταματάτε τις κινητοποιήσεις με SMS, δεν μπορείτε να διαπραγματεύεστε εν κρυπτό με υπουργούς, δεν μπορείτε να περιφρονείτε ανοικτά τους θεσμούς, σεις όμως κ. Θεοδοσιάδη και η παράταξη σας εκεί, ακλόνητοι.
Καλλιεργήσατε έναν εγκληματικό εφησυχασμό στην πιο κρίσιμη καμπή του κλάδου, απαξιώσατε κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής αντίδρασης, απογοητεύσατε επανειλημμένα με ψεύτικες υποσχέσεις, καταστρέψατε οικονομικά μεγάλο αριθμό συναδέλφων και όλα αυτά γιατί ποτέ δεν πιστέψατε σαν παράταξη στον αληθινό συνδικαλισμό. 

Μόνο σε επαφές και χτυπήματα στην πλάτη με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε κλειστά γραφεία, με παρακάλια και κομματικές κουμπαριές και με οδηγό το βόηθα Παναγιά, μετατρέψατε έναν πανίσχυρο συνδικαλιστικά κλάδο σε επαίτη και κατάντησε ο μνημονιακότερος υπουργούς της κυβέρνησης αυτής, ο κ. Γεωργιάδης, να προτιμά ως προνομιακό συνομιλητή του τον ‘’τρομερό’’ πρόεδρο των φαρμακοποιών, του πιο ρημαγμένου δηλαδή επιστημονικού κλάδου. 

Το σώμα των εκλεκτόρων κ. Θεοδοσιάδη, εφόσον τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής σας δεν τολμούν να κάνουν ούτε καν σκέψη αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της προεδρίας σας και εξακολουθούν να σας στηρίζουν, θα αποφασίσει για το ποια από τις 2 παρατάξεις θα βγάλει τον κλάδο από τον βούρκο, η παράταξη του 57% ή η παράταξη του 43%, η παράταξη των συνδικαλιστών του κλάδου ή η παράταξη των κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Έχουμε καθήκον να ξαναφέρουμε πάλι τον κόσμο στις Γ.Σ., να του δώσουμε ελπίδα, να βρούμε λύσεις για την καθημερινότητά του, να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε σιγά-σιγά ότι έχετε γκρεμίσει. Με πρόεδρο τον Κώστα Λουράντο, γραμματέα τον Γιάννη Μακρυγιάννη, αντιπρόεδρο τον Γιάννη Παπαδόπουλο και με όση βοήθεια μπορούμε να δώσουμε οι υπόλοιποι νεότεροι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα ακριβώς αντίθετα από όσα διαπράξατε τα τελευταία 4 χρόνια και ακριβώς το σχέδιο αυτό είναι που αμβλύνει τις διαφορές μας και γιγαντώνει την ενότητά μας, κάνοντας μας ένα συμπαγές 57% και στην κορυφή και στη βάση.

Η Πανεπιστημονική είχε την ευκαιρία να κλείσουμε και την ψαλίδα του χρόνου, για την οποία μας κατηγορείτε (παρότι έχετε αποκλειστικές και βαρύτατες ευθύνες για την αργοπορία επικύρωσης των αποτελεσμάτων), ξεφεύγοντας από την γνωστή μανιέρα του 5 κόμματα, 2 πολιτικές και των διλλημάτων του τύπου τι Πλαστήρας, τι Παπάγος. Με προσωπική μου λύπη διαπίστωσα, ότι ο κατά τα άλλα άξιος και ικανότατος και πάντα φίλος μου εκπρόσωπός της, παρέμεινε δέσμιος αυτής της άγονης κομματικής λογικής. Τον καλώ, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να κάνει την υπέρβαση, να συμμετέχει στο προεδρείο σε όποια θέσει επιθυμεί ή έστω να στηρίξει με ανοχή. 

Όσο για σας κ. Θεοδοσιάδη, τίποτα άλλο, όταν κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση DELIRIUM TREMENS εξουσιολαγνείας, κάθε συζήτηση μαζί του καταντά περιττή.

Για τους «Εναπομείναντες της Πελοποννήσου»
Ανδρέας Σοφιανόπουλος
Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας