Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γ.Μακρυγιάννης για τις επερχόμενες εκλογές από την ΓΣ του ΠΦΣ

Έληξαν χθές 17/9 και οι τρείς συνεδριάσεις του νέου ΔΣ χωρίς να εκλεγεί Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας.


Η αδυναμία εκλογής Προεδρείου είναι αποτέλεσμα της έντονης πόλωσης που δημιουργήθηκε στον κλάδο ειδικότερα τον τελευταίο καιρό με την ψήφιση Νόμων και Υπουργικών αποφάσεων που διαλύουν την ενότητα του που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς συναδέλφους.





Πολλές προσωπικές φιλοδοξίες, έντονη κομματική και παραταξιακή αντίληψη, συζήτηση χωρίς αρχές και θέσεις ήταν αιτίες που λειτούργησαν αρνητικά.



Η τελευταία λοιπόν λύση οφείλει να την αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα σε ένα τέτοιο πολωμένο περιβάλλον οι 178 εκλέκτορες να αποφασίσουν παίρνοντας την ευθύνη για την δημιουργία ενός Προεδρείου που θα έχει ως στόχο


1ον Την διεκδίκηση και την επιβολή νέων θέσεων και προτάσεων ως αντιστάθμισμα για την φθίνουσα πορεία των φαρμακείων.

2ον Έχει την δυνατότητα επίσης να επιλέξει Προεδρείο διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό ή Προεδρείο συνδικαλιστών με εμπειρία και γνώση των προβλημάτων και κυρίως με αγωνιστικότητα που είναι απαραίτητα για να δώσουν ελπίδα στον κλάδο ανοίγοντας ένα μέλλον καλύτερο και κυρίως δικαιότερο.
3ον Να λάβει μέριμνα για όλους τους συναδέλφους που σήμερα αγωνιούν για την προοπτική του φαρμακείου τους.



Η εκλογική διαδικασία θα είναι ξεχωριστή για κάθε πόστο. Θα υπάρχουν επτά κάλπες όσες και οι αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ.


Έτσι λοιπόν ο κάθε εκλέκτορας αποδεσμεύεται από επιρροές κάθε είδους και μπορεί με την ψήφο του να συμβάλλει στην εκλογή ενός παραγωγικού και λειτουργικού ΔΣ.

Ενός ΔΣ που θα θέσει τον κάθε συνδικαλιστή ενώπιον των ευθυνών του για την προώθηση των κοινών στόχων και κοινών προβλημάτων του κλάδου κάνοντας μία νέα αρχή για ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον με ενότητα χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς χωρίς σκοπιμότητες αλλά μόνο με το συμφέρον του κλάδου ως κοινό στόχο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του φαρμακείου μας.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΛΑΡΙΣΑΣ