Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κ.Μανωλόπουλος: Oι εκλογές του ΠΦΣ και τα αντανακλαστικά του κλάδου

Ποτέ άλλοτε μια εκλογική διαδικασία δεν έχει υποβάλει έναν κλάδο σε τέτοια ακατάσχετη και ανούσια επιστολογραφία όσο συμβαίνει με τον δικό μας και τις εκλογές του ΠΦΣ. Αφού είδαμε ένα πακέτο επιστολών τον Ιούνιο που θα στούμπωναν άνετα γραμματοκιβώτιο και αφού η προεκλογική περίοδος συνεχίστηκε και το καλοκαίρι, το έργο συνεχίζεται με τις συνεδριάσεις ΔΣ ΠΦΣ για ανάδειξη προεδρείου.







Γράφτηκε μια επιστολή πριν την πρώτη συνεδρίαση, 2-3 με το που σχόλασε και άλλες τόσες την επόμενη μέρα. Προσπαθώ να θυμηθώ πόσες επιστολές είδαμε για τα 4 νομοσχέδια που πέρασαν στην πλάτη μας το τελευταίο τρίμηνο. Οι λίγες που είδαν το φως της δημοσιότητας απευθύνονταν στους "απέναντι" και όχι στην κυβέρνηση. Η μείωση του ποσοστού κέρδους πέρασε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και η όψιμη ανακοίνωση για "θερμό" καλοκαίρι -που τελικά ήταν μόνο με την κυριολεκτική έννοια του όρου- προκαλεί ακόμα ξεσπάσματα γέλιου στην Αριστοτέλους.

Αν ο κλάδος είχε παρόμοια αντανακλαστικά φέτος απέναντι στην κυβέρνηση, τότε όχι μόνο εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ δεν θα είχαμε, όχι μόνο ληξιπρόθεσμα θα είχαμε πληρωθεί, όχι μόνο δεν θα είχε μειωθεί το ποσοστό κέρδους, αλλά επιπλέον δεν θα τρέμαμε την φημολογούμενη απώλεια των ΜΥΣΥΦΑ και τη λήξη της συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ την 1/11/14.

Κύριοι, αφήστε κάτω την πένα και την καρέκλα και ασχοληθείτε με την ουσία και τα προβλήματά μας. Εσείς μπορεί να μην βαρεθήκατε να γράφετε, εγώ πάντως βαρέθηκα να σας διαβάζω. Και δεν είμαι ο μόνος...

Κώστας Μανωλόπουλος