Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Θ.Ντούσκας- Κ.Ματσιόλης: Η ενδυνάμωση των λειτουργιών των Φ.Σ. εγγύηση για το μέλλον του κλάδου

Όταν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι λειτουργούν , και αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειες της πολιτείας για την υποβάθμισης τους , τόσο οι συνάδελφοι μας θα πρέπει να ελπίζουν στην εξεύρεση τελικής λύσης για το μέλλον του κλάδου μας . Η χθεσινή συνάντηση στο Κιλκίς των προεδρείων των Φαρμακευτικών .Συλλόγων . Μαγνησίας και Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Δημήτρη Αγαθόπουλο και τον υπεύθυνο του διανεμητικού λογαριασμού κ. Γρηγόρη Σμιάρη , είναι ένα ακόμη παράδειγμα σε αυτό .Οι δυο Σύλλογοι μας έγκαιρα διαπίστωσαν την αναγκαιότητα δημιουργίας Διανεμητικού Λογαριασμού στους Συλλόγους τους και για τον λόγο αυτόν πρότειναν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς όπου λειτουργεί αρκετά χρόνια ο Διανεμητικός Λογαριασμός να τους αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας του καθώς και τις όποιες άλλες υπηρεσίες προσφέρει.


 

Πράγματι διαπιστώσαμε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και των δυο Δ.Σ. των συλλογών μας , ότι παρέχετε με τον τρόπο αυτό στους συνάδελφους, εκτός από την σιγουριά της εξόφλησης των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλες υπηρεσίες , όπως παραλαβή και παράδοση φακέλων των λογαριασμών ΕΟΠΥΥ , διορθώσεις συνταγών καθημερινή ενημέρωση μελών για τα τρέχοντα ζητήματα και αλλά θέματα , που καθιστούν πλέον τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο αρωγό στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε φαρμακοποιός .

Η λειτουργία των διανεμητικών λογαριασμών σε όλους τους συλλόγους είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να ειχαν από χρόνια φροντίσει να επιλύσουν οι διοικούντες κεντρικά τον κλάδο μας , πράγμα που δεν έγινε , μαζί με τόσα άλλά . Ειδικά τώρα , αυτές τις μέρες με την περίπτωση της μη εξόφλησης . των λογαριασμών ΤΑΥΤΕΚΩ –ΤΑΠΟΤΕ σε 44 Φαρμακευτικούς Συλλόγους , με άγνωστο το πότε αυτό θα γίνει, επειδή δεν διαθέτουν διανεμητικό λογαριασμό , το ζήτημα της λειτουργίας διανεμητικού λογαριασμού το καθιστά ακόμη περισσότερο αναγκαίο. Ακόμα μια φορά τονίζουμε ότι το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ δεν έχει μόνο συνεργάτες τους 176 εκλέκτορες , αλλά και όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των 54 Φαρμακευτικών Συλλογών της χώρας και θα πρέπει να έχει τακτική επικοινωνία μαζί τους . Η νέα ηγεσία του Π.Φ.Σ και ο πρόεδρος της ο Κώστας Λουράντος σωστά βάζουν σε άμεση προτεραιότητα για συζήτηση και αυτό το μεγάλο ζήτημα στο Δ.Σ. της προσεχούς Τετάρτης 15/10/14 και ελπίζουμε οι αποφάσεις του να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην λειτουργία των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας μας για το καλό όλων των συναδέλφων που τόσο έχουν πληγεί από τα απανωτά χτυπήματα των κυβερνήσεων των μνημονίων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και τελικά να δώσουν προοπτική στον κλάδο μας .

.

Ντούσκας Θεόδωρος ,Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ματσιόλης Κων/νος , Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας