Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή ΠΦΣ προς τον Υπ.Ανάπτυξης Γ.Γιακουμάτο

Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη διαβάσαμε σε κυριακάτικη Εφημερίδα, δήλωσή σας για αύξηση της τιμής των φαρμάκων. Αν και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήσασταν πιο ενημερωμένος πριν προβείτε σε οποιαδήποτε δήλωση, θέλουμε να  επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι οι τιμές των φαρμάκων έχουν μειωθεί κατά 60% την τελευταία τριετία.



Αυτό που εσείς χαρακτηρίζετε «αύξηση» είναι το ποσοστό επιβάρυνσης των ασφαλισμένων από  την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων,  σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση σας για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επομένως κύριε υπουργέ το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το ποσό που έπρεπε να καταβάλει η πολιτεία και το έχει μετακυλήσει στις τσέπες των αρρώστων, ανέργων και ουσιαστικά ανασφάλιστων ελλήνων πολιτών.

Κλείνοντας κύριε υπουργέ,  σας τονίζουμε ότι ο Π.Φ.Σ.  θεωρεί πως είναι καιρός πια,  να κατανοήσουν μαζί με εσάς και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησής  σας, ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να διέπεται από κανόνες και στατιστικές που αφορούν τρόφιμα, ρούχα ή ποτά.

Το οφείλετε στους 9.500.000 έλληνες πολίτες που δεινοπαθούν κάτω από την δαμόκλειο μνημονιακή σπάθη εδώ και  τέσσερα  χρόνια.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ