Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

iMedicines: Ένα πρόγραμμα για iPhone και iPad!

Ένα πρόγραμμα χρήσιμο σε αρκετούς συναδέλφους που είναι κάτοχοι είτε iPhone είτε iPad είναι το iMedicines. Η εφαρμογή περιέχει τις τιμές 12900 και πλέον φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά, όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, στο Ενιαίο Δελτίο Τιμών και περιλαμβάνει την λιανική τιμή, χονδρική τιμή και νοσοκομειακή τιμή. Υπάρχει δυνατότητα και barcode scanning των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Επίσης περιέχει για όλα αυτά τα σκευάσματα, τις φαρμακευτικές τους ουσίες καθώς και την κατηγορία παθήσεων στην οποία ανήκουν αυτά.

Περιέχει δηλαδή πληροφορίες και για 5500 περίπου σκευάσματα για τα οποία δεν περιέχει πληροφορίες το Εθνικό Συνταγολόγιο του ΕΟΦ.



Για κάθε φαρμακευτική ουσία η εφαρμογή σας προβάλει επιπλέον πληροφορίες από το διαδίκτυο, είτε από το online Εθνικό Συνταγολόγιο από την ιστοσελίδα του ΕΟΦ, είτε από τρίτες σελίδες του διαδικτύου για τις φαρμακευτικές ουσίες για τις οποίες δεν παρέχει πληροφορίες ο ΕΟΦ.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Pdf Viewer, εφόσον κατεβάσετε από τον ΕΟΦ το Εθνικό Συνταγολόγιο σε μορφή Pdf.



  • Η εφαρμογή είναι Universal, δηλαδή λειτουργεί τόσο σε iPhone/iPod Touch συσκευές όσο και σε iPad συσκευές (native app).





  • Η εφαρμογή μπορεί και κατεβάζει τα Rss Feeds του Ε.Ο.Φ. ώστε να βλέπετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις στον χώρο των φαρμακευτικών σκευασμάτων.





  • Τα φάρμακα που περιέχουν την ίδια φαρμακευτική ουσία μπορούν να ταξινομηθούν με αύξουσα τιμή από το φθηνότερο στο ακριβότερο.





  • Το interface μπορεί να περιστραφεί τόσο σε κάθετο όσο και σε οριζόντιο προσανατολισμό.




  • Eπίσης υπάρχει η δυνατότητα σκαναρίσματος του barcode του σκευάσματος και η απευθείας προβολής των στοιχείων του σκευάσματος άμεσα. Η τελευταία δυνατότητα προσφέρεται προαιρετικά ως in app Purchase στην εφαρμογή.


    Την εφαρμογή iMedicines μπορείτε να την βρείτε στο AppStore της Apple.