Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση SPEEDEX για τους χαμένους φακέλους: «Ατυχές και... μεμονωμένο το περιστατικό!», σκληρή απάντηση του Φαρμ.Συλλόγου

Ατυχές και... μεμονωμένο χαρακτηρίζει το περιστατικό με τους χαμένους φακέλους συνταγών φαρμακείων η εταιρεία ταχυμεταφορών speedex.

Μια βλάβη στο όχημα μεταφοράς και ο... χαμηλός φωτισμός του δρόμου ήταν οι αιτίες που οι φάκελοι των φαρμακείων σκόρπισαν στο δρόμο της Φιλιππιάδας...

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ντούσκα, δήλωσε τα παρακάτω:

«Ούτε μια συγγνώμη σε όλο το κείμενο σας κύριοι της Speedex;

Επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Απλά ντροπή...»

Θεόδωρος Ντούσκας


Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της speedex:




Κηφισιά, 15-10-2014

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικα με απολεσθέντες φακέλους με συνταγές φαρμακείων των Ιωαννίνων κατά τη μεταφορά προς την ΚΜΕΣ από την εταιρεία μας»


Σε απάντηση της από 10-10-2014 με αριθμ. πρωτ. 12874 επιστολής σας προς την εταιρεία μας,
η οποία μας κοινοποιήθηκε μέσω fax, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:


Η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 1986 στο χώρο των ταχυμεταφορών μικροδεματών, επιχειρησιακών και λοιπών εγγράφων & αντικειμένων.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας μας, έχουμε αναλάβει το έργο της παροχής υπηρεσιών
ταχυμεταφοράς από τα Σημεία Υποβολής προς την κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (Κ.Μ.Ε.Σ.) που τοποθετείται στην Αττική και αντίστροφα, σύμφωνα με την υπ'αριθμ. 18/2014 Σύμβαση Παροχής υπηρεσιών που έχει συναφθεί μεταξύ ημών.

Το ως άνω έργο η εταιρεία μας πραγματοποιεί επί σειρά ετών, ήτοι από το έτος 2010.
Καθ' όλο το χρονικό διάστημα της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία μας έχει υπάρξει απολύτως συνεπής στο σύνολο των συμβατικών της υποχρεώσεων, όσον αφορά την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου και της παροχής των υπηρεσιών που αναφέρονται σε αυτήν.

Αναφορικά με το περιστατικό της 09.10.2014 πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού δρομολογίου του φορτηγού αυτοκινήτου μας στο εθνικό δίκτυο από Ιωάννινα προς το Κέντρο Διαλογής Ρίου, υπέστη βλάβη το ως άνω όχημα, στο ύψος της Φιλιππιάδας, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου. Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα την εταιρεία, ώστε λίγη ώρα αργότερα να καταφθάσει στο σημείο έτερο όχημα αντικατάστασης με εντολή μεταφόρτωσης των αποστολών από το ακινητοποιημένο όχημα, προς επίτευξη της ταχείας ολοκλήρωσης του δρομολογίου.

Στην προσπάθεια να είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα διακίνησης των αποστολών, η
μεταφόρτωση διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες (νύχτα, σε μη καλά φωτισμένο δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο). Μετά την αναχώρηση του οχήματος αντικατάστασης για την συνέχιση του δρομολογίου, ο οδηγός που παρέμεινε στο σημείο με το ακινητοποιημένο όχημα, αντιλήφθηκε μέσα στο σκοτάδι, τρείς σκισμένους φακέλους συνταγών (flyers), τους οποίους περισυνέλλεξε και παρέδωσε στην εταιρεία μας.

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού και σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΠΥ Ιωαννίνων διαπιστώθηκε ότι από το σύνολο των 59 δεμάτων χαρτοκιβωτίων μόνο ένα εξ αυτών, προφανώς κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης και λόγω του μεγάλου βάρους των χαρτοκιβωτίων, σχίστηκε μερικώς, με αποτέλεσμα να γλυστρίσουν πέντε φάκελοι συνταγών (flyers), χωρίς αυτό να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους δύο οδηγούς. 

Εκτός των τριών φακέλων συνταγών (flyers), που εντοπίστηκαν και περισυνελλέγησαν από τον οδηγό μας, οι άλλοι δύο φάκελοι συνταγών (flyers), μας προσκομίστηκαν από κατοίκους της περιοχής, σφραγισμένοι και άθικτοι. 

Μετά την καταμέτρηση του περιεχομένου του εν λόγω χαρτοκιβωτίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, αναφορικά με το φαρμακείο Νο 9, δεν υπάρχει απολύτως καμία απώλεια. 

Αναφορικά με το Φαρμακείο Νο 12. από τις 684 συνταγές. που δηλώνονται εξωτερικά των φακέλων, καταμετρήθηκαν 652 πλήρεις συνταγές (συνταγή ιατρού και stίcker φαρμάκου), 13 συνταγές με stίcker φαρμάκου χωρίς την ηλεκτρονική συνταγή γιατρού, η οποία ωστόσο είναι αναπαραγώγιμη και 19 συνταγές δεν εντοπίζονται αξίας 1.117,13 ευρώ. Αναλυτικά στοιχεία για τα ως άνω έχουν καταγραφεί και θα συμφωνηθούν με την υπηρεσία σας κατά την παράδοση των αποστολών. 

Κατόπιν της διεξοδικής διερεύνησης και ελέγχου όλων των διακινηθέντων αποστολών, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι καμία άλλη φθορά ή απώλεια δεν υπάρχει. Ολες οι αποστολές είναι στη διάθεσή σας και αναμένουμε την εντολή σας για την άμεση παράδοση τους. 

Από τα ανωτέρω προκύπτει αβίαστα ότι το συγκεκριμένο συμβάν οφείλεται σε λόγο ανωτέρας βίας (βλάβη οχήματος). Η άμεση αντικατάσταση αυτού για την έγκαιρη συνέχιση του δρομολογίου επιβάλλεται από την φύση της δραστηριότητας μας που συνίσταται στην επείγουσα διακίνηση αποστολών (πχ ευπαθή φάρμακα. διαγωνισμοί κλπ). 

Ως εκ τούτου, αναγνωρίζοντας την εμπιστοσύνη που επιδεικνύετε σταθερά στις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε όπως θεωρήσετε το ως άνω περιστατικό, ατυχές και μεμονωμένο σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που καθ' όλη την διάρκεια της πολυετούς κι επιτυχημένης συνεργασίας μας σας παρέχουμε. 

Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία. 

Με εκτίμηση 
Γεράσιμος Αγοράνος 
Γενικός Διευθυντής