Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή Κ.Μανωλόπουλου προς πρόεδρο ΠΦΣ για την απαγόρευση καπνίσματος στο κτίριο του ΠΦΣ

Κύριε Πρόεδρε

Επανέρχομαι στο θέμα της απαγόρευσης καπνίσματος στον όροφο των γενικών συνελεύσεων του ΠΦΣ αλλά και σε όλο το κτίριο γενικότερα. Σε σχετική επιστολή μου τον Ιούνιο τόσο εσείς, όσο ο κύριος Θεοδοσιάδης όσο και αρκετοί καπνιστές δηλώσατε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.




Φτάνοντας στην πρώτη ΓΣ με τη νέα διοίκηση στις 6/12 η απογοήτευσή  μου ήταν τεράστια. Όχι μόνο δεν έγιναν βήματα μπροστά αλλά αντιθέτως άλματα προς τα πίσω. Από το γραφείο του Προέδρου ακόμα είχαν ξεκινήσει την εμφάνιση τους τσιγάρα, πουράκια (όχι Caprice) και άλλα είδη,  δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και το κακό συνεχίστηκε και στον κάτω όροφο.

Για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε όλο τον γαστρεντερικό σωλήνα και στους πνεύμονες είναι μάταιο να γράψω. Για τους θρόμβους και την καταστροφή βιταμινών επίσης. Όμως α) κανείς δεν σέβεται τον μη καπνιστή που δεν χρωστάει τίποτα και δεν θέλει να αναπνέει τον καπνό του διπλανού του σε κλειστό χώρο  β) η εικόνα ενός επιστημονικού κλάδου να μετατρέπει τον χώρο συνεδριάσεων σε τεκέ είναι τουλάχιστον θλιβερή. Για όσους «δεν αντέχουν χωρίς τσιγάρο» να θυμίσω ότι στις γενικές συνελεύσεις του ΦΣΑ που γίνονται σε ξενοδοχεία και είναι επίσης πολύωρες το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου. Το ξένο σπίτι το σεβόμαστε και το δικό μας όχι; 'Η ξέρουμε ότι εκεί θα μας πάνε σηκωτούς έξω και εδώ θα μας κάνουν και τράκα;

Οι  ταμπέλες απαγόρευσης καπνίσματος από μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα, εξάλλου υπάρχει σχετική ανακοίνωση ΜΕΣΑ στην αίθουσα που κανείς δεν τη σέβεται. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης καπνού ή/και πυρόσβεσης (το κόστος τους είναι χαμηλότατο) ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Αναμένω την απάντησή σας καθώς και την τοποθέτηση του ΔΣ στην προσεχή σας συνεδρίαση.

Με τιμή
Μανωλόπουλος Κωνσταντίνος

Εκλέκτορας ΠΦΣ