Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα δημοτικά ιατρεία;

Το ενδεχόμενο να δοθεί στα δημοτικά ιατρεία η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ανακουφίζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εξετάζει η κυβέρνηση. Το θέμα συζήτησε κατά την επίσκεψή της στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, διευκρινίζοντας πως κάτι τέτοιο προϋποθέτει σχετική νομοθετική ρύθμιση και συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.
 

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα της δημιουργίας ενός Σταθμού Μητρικού Θηλασμού στα Πολυϊατρεία της Καλλιθέας, σύμφωνα με το νόμο 4316/14. Ο νόμος αφορά στην προαγωγή και την ανάπτυξη του μητρικού θηλασμού και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με εισήγηση της Υφυπουργού.

Την κ. Παπακώστα συνόδευσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας του Δήμου, Άννα Πάσχου και η Προϊσταμένη του Τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα.
Η υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους των πολυϊατρείων, συζήτησε με το προσωπικό και το κοινό που βρισκόταν στο κτίριο και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά. 

πηγή: virus