Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τύπου ΦΣΑΧ για τα δημοσιεύματα περί εκατομμυριούχων φαρμακοποιών

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας εκφράζει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για ανεύθυνα δημοσιεύματα του διαδικτύου περί εκατομμυριούχων φαρμακοποιών από την πόλη της Πάτρας.

Είναι σε όλους γνωστό ότι από την εργασία του φαρμακείου τέτοια εισοδήματα δεν μπορούν να αποκομιστούν, ούτε σε 4 ανθρώπινες ζωές. Είναι επίσης γνωστό ότι το φορολογικό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων είναι τόσο διάφανο, ώστε από τις ίδιες τις κρατικές υπηρεσίες θεωρείται πως οι φαρμακοποιοί είναι ο πλέον ειλικρινής κλάδος, στις φορολογικές του δηλώσεις. 


Κανένας επίσης δεν υποχρεώνει το φαρμακοποιό να έχει ως μοναδική ενασχόληση το φαρμακείο και να μην ασκεί άλλου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες, ούτε επίσης αποτελεί καθολικό στοιχείο το δεδομένο πως συγγενικά πρόσωπα κάποιων φαρμακοποιών α’ βαθμού, μπορεί να διαθέτουν αμύθητες περιουσίες. Ο τρόπος όμως που είναι διατυπωμένα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δημιουργεί στους πολίτες την αίσθηση του φαρμακείου χρυσωρυχείου και αυτό αποτελεί, τραγική τουλάχιστον, ειρωνεία για πολύ μεγάλη μερίδα συναδέλφων που δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν ούτε τις οικογένειές τους από τα εισοδήματα του φαρμακείου.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές υπηρεσίες, αντί να προχωρούν σε διαρροές που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, καλό θα είναι να δημοσιοποιήσουν ονόματα, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, ως έχουν υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά, και να αποφεύγουν πρακτικές οι οποίες σπιλώνουν επαγγέλματα και κοινωνικές ομάδες. 

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ