Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για το Eurogroup, την κοινωνία & την κυβέρνηση

Το δικό τους μήνυμα στην Ευρώπη θα στείλουν σήμερα οι φαρμακοποιοί, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κων. Λουράντος, καλεί τα μέλη του Συλλόγου του αλλά και όλους τους τοπικούς Συλλόγους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση, στέλνοντας μήνυμα αξιοπρέπειας και αντοχής του κλάδου αλλά και του ελληνικού λαού προς όλη την Ευρώπη και δη στους κυβερνήτες της. Παράλληλα, το κυρίαρχο μήνυμα που θα στείλουν αφορά στη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης του χρέους.

«Ο κλάδος έχει πληγεί σοβαρότατα από τις μνημονιακές εντολές και έφτασε η στιγμή να...


... κάνουμε σαφές ότι αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κων. Λουράντος, καταλήγοντας ότι «Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου το απόγευμα, την ημέρα της συνεδρίασης του EUROGROUP, συγκεντρωνόμαστε όλοι οι φαρμακοποιοί στην πλατεία Συντάγματος για να ενώσουμε τη φωνή μας με τις φωνές των υπολοίπων πολιτών και να διεκδικήσουμε μια ανάσα αξιοπρέπειας και το μέλλον που μας αξίζει».

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι του κλάδου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μια συνάντηση την οποία επιζητούν ιδιαίτερα οι φαρμακοποιοί.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν όλα τα θεσμικά και κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, όπως διευθέτηση ωραρίου, ενδυνάμωση Συλλόγων με τα πειθαρχικά, αναγνώριση ότι τα ΜΗΣΥΦΑ είναι φάρμακα όπως όλα τα άλλα και αναγνώριση της αρχής ένα φαρμακείο για έναν φαρμακοποιό, προκειμένου να μπορούν να βρουν δουλειά οι νέοι και να μην εισέλθουν άσχετοι στον κλάδο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ θα αναφερθούν ενδελεχώς στο νόμο-έκτρωμα (όπως τον χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί) Χατζηδάκη-Γεωργιάδη πάνω στην πρώην εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ καθώς και στους μνημονιακούς νόμους Λοβέρδου.

Σε δεύτερη φάση, δηλαδή στην επόμενη συνάντηση φαρμακοποιών και ηγεσίας υπουργείου Υγείας, θα συζητηθεί φυσικά και το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους, όμως, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ως φιλοσοφία αναδιανομής των μεριδίων της φαρμακευτικής δαπάνης, το οποίο δεν είναι δημοσιονομικό θέμα και δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στον ασφαλισμένο αλλά και στη δημόσια υγεία.

Πηγή: onmed.gr