Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης στον Παπαδάκη: «Μεταρρύθμιση δεν εννοούμε να χτυπηθεί ο ταξιτζής, οι κομμώτριες και τα φαρμακεία!» (video)

«Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα»


«Η διαπλοκή χειρίζεται τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα των μνημονίων»

Συνέντευξη στο πρωινό του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη έδωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης. Μεταξύ άλλων τόνισε πως η λέξη μεταρρύθμιση επί εποχής μνημονίων έχει χάσει πια την έννοιά της και έχει απαξιωθεί, ενώ για τον ΦΠΑ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αύξησή του στα φάρμακα.

Είπε χαρακτηριστικά: 


«Όταν ο απλός πολίτης ακούει να του λένε ότι μαζί τα φάγανε δηλαδή μαζί με όλους τους άλλους που πραγματικά τα τρώνε, ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση που θα γίνει είναι ότι θα του μειώσουν τη σύνταξη κατά 50%, ότι ταυτόχρονα θα χτυπήσουν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες, τις κομμώτριες, τα φαρμακεία την ώρα που η μεγάλη διαπλοκή όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο αλλά ουσιαστικά διαχειρίζεται τις μεταρρυθμίσεις, αμέσως η λέξη μεταρρύθμιση γίνεται όπως η λέξη δημοκρατία στο Ιράκ».

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ:

«Να κάνουμε μια ξεκάθαρη συζήτηση επ’αυτού: Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα», διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών. Επειδή είχε ξεχάσει να αναφέρει τον τουρισμό ο παρουσιαστής της εκπομπής προσέθεσε ότι στο όχι συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα. Σε ερώτηση για το πού θα αυξηθεί, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι «θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:


Farmakopoioi