Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Συνεργασία Φαρμακοποιών: Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών σε σχέση με τις εξελίξεις θέλει να δηλώσει τα παρακάτω:

-Χαιρετίζει την αλλαγή κυβέρνησης στη χώρα. Περιμένει και την αλλαγή της πολιτικής υπέρ των πληγέντων από τα μνημόνια.

-Οι μνημονιακές πολιτικές πέρασαν σαν οδοστρωτήρας στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών και στα φαρμακεία. Η μεγάλη πλειοψηφία των φαρμακοποιών ανέδειξε αυτές τις...


... καταστροφικές πολιτικές και βοήθησε να καταλάβουν οι πολίτες ποιος ευθύνεται για αυτές, τόσο στα φαρμακεία, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας και τους έδιωξαν μια ώρα νωρίτερα. Γιαυτό συνάντησαν και συναντούν ακόμα την μήνιν των πρώην κυβερνώντων.

-Δεν ξεχνάμε όμως και τους ελάχιστους «συναδέλφους» 1-2% , που με προσφυγές υπέρ των νόμων των καταστροφέων της υγείας Λοβέρδου και Γεωργιάδη και με υπομνήματα στην τρόικα ζητούσαν περισσότερο μνημόνιο. Σήμερα μαθαίνουμε ότι ασκούν πιέσεις στη νέα κυβέρνηση. Στην ουσία ήθελαν και θέλουν οι μεγάλοι να γίνουν μεγαλύτεροι και οι μικροί να ... Να υλοποιήσουν δηλαδή τον κανιβαλισμό για να μείνουνε βίαια οι μισοί, όπως ήθελαν τρόικα, πρώην κυβέρνηση και τοπικά μεγαλοσυμφέροντα. Μόνο το «βάστα Σόιμπλε» κατά το «βάστα Ρόμελ» των μαυραγοριτών της κατοχής δεν έχουν πει δημόσια.

-Σήμερα, μετά τις συναντήσεις και τις δημόσιες ομιλίες, σε θετικό κλίμα, της ηγεσίας του κλάδου μας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν επαναπαυόμαστε.

Τα συμφέροντα καραδοκούν και προσπαθούν να προκαλέσουν ασφυξία, πολιτική και οικονομική, στη κυβέρνηση για να ματαιώσουν προοδευτικές αλλαγές.

-Χρειάζεται επομένως ένα νέο φαρμακευτικό κίνημα που θα πιέσει για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και να περάσουμε σε προοδευτικές αλλαγές στην φαρμακευτική περίθαλψη και στη φαρμακευτική νομοθεσία. Κυρίαρχο θέμα εδώ, εκτός από τη κατάργηση των νόμων Λοβέρδου, Γεωργιάδη, Βορίδη κλπ, τα κίνητρα συνενώσεων των φαρμακείων μας.

-Σήμερα μέσα από συλλογικές διαδικασίες πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και τις θέσεις μας. Βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ μας και δείχνοντας πολιτική ενωτική ωριμότητα, να βρεθεί κοινός τόπος , ιδιαίτερα σε θέματα ΩΡΑΡΙΟΥ, επαναφορά νομοθεσίας, απαγόρευση e-shop και πολυιδιοκτησίας, ΜΥΣΥΦΑ(ΜΑΦ), οικονομικών κινήτρων συνένωσης κλπ. Έχοντας πάντα όμως ως οδηγό το τρίπτυχο υπεράσπισης του κοινωνικού συμφέροντος , του δημοσίου συμφέροντος και το συμφέρον του φαρμακείου. Σε αυτό συμβάλαμε τα μέγιστα, μαζί και με άλλους συναδέλφους, στις ενωτικές αποφάσεις τόσο του Δ.Σ , όσο και της Γ.Σ του ΠΦΣ.

-Είμαστε αντίθετοι όμως και καταδικάζουμε λογικές φθηνού δεξιού και αριστερίστικου λαϊκισμού , μισόλογων, υπονοούμενων και ..εξυπνακισμών στο διαδίκτυο, που υπηρετούν βασικά προσωπικές φιλοδοξίες με διάφορους μανδύες και σημαίες , περί επιστροφής στο παρελθόν, με εύκολες λύσεις και μαγικά ραβδιά, προωθώντας την διχόνοια. Μαγικές λύσεις που θα σώσουν δήθεν τα 11500 φαρμακεία. Πρέπει και επιβάλλεται να επανέλθει το ΩΡΆΡΙΟ 5/40, η νομοθεσία , το ποσοστό, κλπ , αλλά δεν μπορούμε να θέλουμε πχ να πάει ξανά η clopidogrel στα 63,36 για να επιβιώσουν τα φαρμακεία.

-Τα φαρμακεία με εθελοντικό τρόπο και κίνητρα πρέπει να συνενωθούν , ούτως ώστε οι 11500φαρμακοποιοί να μπορούν να επιβιώσουν σε λιγότερα σημεία, για να περάσουμε έτσι και στο φαρμακείο των υπηρεσιών , όπως στην υπόλοιπη «παλιά» Ευρώπη.

-Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών , ως μια μαζική , ανοικτή, ανεξάρτητη και δημοκρατική συνδικαλιστική κίνηση του προοδευτικού χώρου, θα στηρίξει κάθε προοδευτική αλλαγή και μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας και του φαρμακείου. Θα αντιταχθεί όμως , όπως πάντα και από την πρώτη γραμμή, σε κάθε πισωγύρισμα και σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος του κλάδου.

-Πιστή στις αρχές της και στο ότι ΄΄ τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται ΄ ΄ σας καλούμε συσπειρωμένοι στους ΦΣ μας να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ !



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 31-03-15