Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Κάτια Μακρή υπέρ του διευρυμένου ωραρίου φαρμακείων (ηχητικό)

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σημερινό σχόλιο της Κάτιας Μακρή, η οποία στη σημερινή της εκπομπή στον Real FM μίλησε με σκληρά λόγια για την επιλογή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να ρυθμίσει επιτέλους το ωράριο των φαρμακείων μετά την πλήρη απορρύθμισή του από τους νόμους Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη.

Θυμίζουμε τις απαντήσεις του προέδρου του ΠΦΣ κ. Λουράντου (δείτε εδώ) αλλά και την απάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας (δείτε εδώ)

Διαβάστε και ακούστε το ηχητικό:


«Διάβαζα σήμερα στην Καθημερινή ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ξηλώνει / δεσμεύτηκε τουλάχιστον το περασμένο Σάββατο ότι ξηλώνει ό,τι ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια για τα φαρμακεία. Και για τις πολλαπλές άδειες φαρμακείων - εντάξει αυτό δεν το ξέρω καλά - αλλά και για το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων.

Πολύ απλά τώρα τι σημαίνει αυτό γιατί το ζούμε όλοι στη γειτονιά μας και εσείς στη γειτονιά σας θα έχετε ένα-δυο φαρμακεία τα οποία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο είναι πάντα δηλαδή ανοιχτά όλη την ημέρα - όχι το βράδυ - δεν διανυκτερεύουν αλλά είναι όλη την ημέρα ανοιχτά. Και στη δικιά μου γειτονιά τουλάχιστον είναι δυο τρία τα οποία είναι και Σάββατο πάντα ανοιχτά.

Σημαίνει λοιπόν ότι ό,τι επένδυση κάνανε αυτοί οι άνθρωποι γιατί εμπιστευθήκανε τον προηγούμενο νόμο κι ό,τι υπάλληλο προσλάβανε για να μπορούν να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο αλλά να λειτουργήσουν και με Σάββατο έρχεται τώρα λοιπόν η επόμενη κυβέρνηση να τους πει με συγχωρείτε λάθος εσείς μπορεί να δώσατε λεφτά αλλά δε θα τα πάρετε ποτέ πίσω.

Και παρεπιπτόντως διώξτε και όσους υπαλλήλους ενδεχομένως προσλάβατε αυτά τα χρόνια γιατί φυσικά αν ξαναγυρίσουνε στο παλιό ωράριο το οποίο είχανε και είναι υποχρεωτικό το παλιό ωράριο γιατί δε θα έχει καμιά προαίρεση έτσι όπως τουλάχιστον το θετει ο κ. Κουρουμπλής. Αν ξαναγυρίσουμε στο παλιό ωράριο, τι να τους κάνουμε τους υπάλληλους. Όταν αποφασίσουμε τα στοιχειώδη σε αυτή τη χώρα, ότι υπάρχει μια συνέχεια στο κράτος και στις αλλαγές, τότε μπορεί και να πάμε καλύτερα».
Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα:


Farmakopoioi