Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ξανθός: οι ελλείψεις στα αναλώσιμα οφείλονται σε σπατάλες

Μέσα στον Απρίλιο θα καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και ακολουθεί και το χαράτσι του ενός (1)ευρώ ανά ιατρική συνταγή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ενώ, μίλησε και για τις ελλείψεις των αναλώσιμων υλικών στα δημόσια νοσοκομεία και είπε ότι οφείλονται σε σπατάλες και συγκεκριμένα σε ‘’αμαρτωλές’’ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.



Με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στην βουλή των Ελλήνων θα καταργηθεί μέσα στο Απρίλιο το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία που επέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Την κατάργηση των χαρατσιών τόσο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία όσο και του 1ος ευρώ ανά συνταγή , μέσα στο επόμενο μήνα ανακοίνωσε ο κ. Ξανθός. Ενώ , ανέφερε ότι ψηφίζεται σήμερα ψηφίζεται επίσης στην βουλή και τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Ενώ για τις ελλείψεις στα αναλώσιμα υλικά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ότι στο σύστημα υγείας υπάρχουν ακόμα οι ” αμαρτωλές” συμβάσεις τόσο για τις προμήθειες όσο και τα ιδιωτικά συνεργία αλλά και οι συμβάσεις κρατικοδίαιτων του συστήματος , πρέπει να γίνε να επαναπροσατολισμός των δημόσιων πόρων . Η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στην ιατρική παρακολούθηση, τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τη νοσηλεία είναι προτεραιότητα μας και τα χρήματα θα πηγαίνουν εκεί .

πηγή: Life2day