Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λουκέτο σε 10 φαρμακεία στα Γιάννενα - Αποκατάσταση αδικιών ζητούν οι φαρμακοποιοί


Το ωράριο σήμερα δεν εξυπηρετεί, να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, δηλώνει ο Πρόεδρός τους Θεόδωρος Ντούσκας

• Την θετική αρχική διάθεση της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, με σκοπό την αποκατάσταση των αδικιών, που οδήγησαν σε αδιέξοδο αρκετούς φαρμακοποιούς και στα Γιάννενα, ζητά ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρος Ντούσκας.

Η πρώτη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου έγινε σε...




... θετικό κλίμα και με καλή διάθεση από κυβερνητικής πλευράς, πλην όμως οι υποσχέσεις καλά κρατούσαν και στο παρελθόν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούσκας, αλλά στο δια ταύτα δεν έφταναν ποτέ.
Αδιέξοδο…


Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων, οι μνημονιακοί νόμοι οδήγησαν σε αδιέξοδο αρκετούς φαρμακοποιούς και στα Γιάννενα, τουλάχιστον δέκα εκ των οποίων αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία των φαρμακείων τους. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα πως η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

Περί ωραρίου…

Επιπλέον η απορύθμιση στο θέμα του ωραρίου κυριαρχεί στην ατζέντα των διεκδικήσεων, καθώς όπως υποστηρίζει, έχουν πληγεί σοβαρά οι εφημερίες και η εικόνα που παρουσιάζουν τα φαρμακεία είναι εικόνα ασυδοσίας . «Θα πρέπει να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, καθώς το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας εξυπηρετεί τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου και όχι την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων φαρμακοποιών», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος σημείωσε πως όσοι καταφεύγουν στα ράφια των super market για βιταμίνες, βρίσκονται μπροστά σε μη επώνυμα προϊόντα και μάλιστα με υψηλότερες τιμές…

Οι προτάσεις πανελλαδικά

Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε να ζητήσει από την Κυβέρνηση η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Για τον λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) υπέβαλε στην Κυβέρνηση σειρά νομοτεχνικών διατάξεων και ζητά την άμεση ψήφισή τους, ενώ οι Φαρμακοποιοί ζητούν ακόμη τη θεσμοθέτηση σειράς ρυθμίσεων σχετικά με την διακοπή της συνεχούς αφαίμαξης ύλης από τα φαρμακεία και την στήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς που είναι η ραχοκοκαλιά του φαρμακευτικού χώρου.

Όπως καταλήγει στην σχετική του ανακοίνωση ο ΠΦΣ: «Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών νόμων που οδήγησαν και τον φαρμακευτικό κλάδο στην εξαθλίωση, ήλθε η ώρα η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες και το χάος στον χώρο».

proinoslogos.gr