Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Θ. Τρύφων: «Η συνταγογράφηση με δραστική είναι το πιο αποτυχημένο μέτρο της τελευταίας 20ετίας» (ηχητικό)

Κάθετα αντίθετος στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφων όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη το μεσημέρι στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο.

Δήλωσε πως πρόκειται για το πιο αποτυχημένο μέτρο που έχει επιβληθεί στην Υγεία, ότι έχει μόνο αρνητικά στοιχεία και μάλιστα τόνισε πως είναι οικονομικά επιζήμιο για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε τι είπε χαρακτηριστικά και ακούστε όλη τη συνέντευξη:




«Η συνταγογράφηση με δραστική ουσία είναι το πιο αποτυχημένο μέτρο που έχει επιβληθεί ποτέ στην ελληνική φαρμακευτική πολιτική των τελευταίων 20 ετών. Είναι ένα μέτρο που έχει μόνο αρνητικές παρενέργειες, δεν έχει γίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη, δηλαδή υποχρεωτική συνταγογράφηση και υποχρεωτική αντικατάσταση.

Είναι οικονομικά ζημιογόνος για τα ταμεία, δημιουργεί τεράστια στρέβλωση, ευνοεί τα εισαγόμενα φάρμακα, ευνοεί την υποκατάσταση από ακριβότερα φάρμακα, δημιουργεί σύγχυση στον ασθενή γιατί μπορεί να αλλάζει η θεραπεία του κάθε μήνα και εν πάσει περιπτώσει είναι ένα μέτρο που κανείς στην αγορά δεν έχει καταλάβει γιατί υπάρχει.»

Ακούστε το απόσπασμα: