Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

“Όχι” Λουράντου στην πρόταση ΕΟΠΥΥ για εξόφληση του 50% της οφειλής στο τέλος του μήνα

"Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Αρνητική είναι η απάντηση των φαρμακοποιών στην πρόταση του ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει το 50% της οφειλής για συνταγές του Ιανουαρίου έως το τέλος του μήνα.
Αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα από το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την ευρεία σύσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων που ακολούθησε.



Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος συγκαλεί για την Τετάρτη έκτακτη συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου, προκειμένου να σταθμίσουν τη στάση τους και να πάρουν αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης περιγράφηκε ένα κλίμα αναβρασμού του κλάδου μπροστά στο θολό τοπίο των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την αδυναμία πληρωμής του ΕΟΠΥΥ.
Συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και πως η συνάντηση της Τετάρτης στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί, θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων.

Πρωθυπουργό

«Εξακολουθούμε να ζητάμε την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διότι η Υγεία και το φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης» , τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Δ.Κ.

πηγή: ιατρονετ