Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 υπέβαλε η Hondos Palace - Πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Αίτηση για την ένταξή της στο άρθρο 99 υπέβαλε η διοίκηση της Hondos Palace - η οποία συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα - ενώ η απόφαση αναμένεται εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος. 


Nα σημειωθεί ότι τα Ηοndos Palace (ιδιοκτησίας Γεωργίου Χόντου και Στέφανου Κωστούλα) δεν έχουν καμία σχέση με τα Hondos Center, καθώς από το 2004 τα δύο αδέρφια ακολούθησαν χωριστούς δρόμους.




Στην Hondos Palace ανήκουν τα καταστήματα σε Ιπποκράτους, Πατησίων και Νέα Ιωνία. 
Tα τελευταία χρόνια η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ τον Μάιο του 2014 συνελήφθησαν ο Γιώργος Χόντος, η Ουρανία Χόντου και ο Στέφανος Κωστούλας, πρόεδρος και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και εργατικών και εργοδοτικών εισφορών συνολικού ύψους 3,55 εκατ. ευρώ. 


Στην αίτηση που υπέβαλαν για το άρθρο 99, η Hondos ζητά αναδιάρθρωση και haircut των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές της. 
Tην ίδια στιγμή απλήρωτοι από 6 έως 20 μήνες (με μέσο όρο απλήρωτης εργασίας τους 14 μήνες) είναι οι εργαζόμενοι του Ομίλου. 
Επίσης δεν έχουν καταβληθεί για όλο το 2014, επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.


Πάνω από 75 εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν επίσχεση εργασίας, ενώ, όπως καταγγέλλουν, η εργοδοσία οφείλει στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων τουλάχιστον 9 μηνών.
Την ίδια στιγμή αδιευκρίνιστα παραμένουν τα συνολικά χρέη της εταιρείας προς το ΙΚΑ.
Όπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι "αδιευκρίνιστα παραμένουν επίσης και τα χρέη της εταιρείας στο Δημόσιο, καθώς από δημοσιεύματα του Τύπου οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν πέρυσι και οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς για τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παρόλα αυτά όμως, την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και αδιαφορούν προκλητικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με βάση και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας:
- Εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχοντας νοικιάσει χώρους για τη λειτουργία δύο μεγάλων Σ/Μ Μαρινόπουλος - Carrefour, εισπράττουν έσοδα από τη λειτουργία καφέ - εστιατορίων στα 2 καταστήματα, καθώς και στο παρκινγκ της εταιρείας που έχει σταθερούς πελάτες.
- Συνεχίζουν τις πωλήσεις προϊόντων.
- Προσλαμβάνουν για 2-3 μήνες νέους εργαζόμενους, τους οποίους τους αφήνουν απλήρωτους και στη συνέχεια τους διώχνουν".


www.bankingnews.gr