Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Π.Κουρουμπλής: καταθέτει πρόταση για το μεταναστευτικό στη Ρίγα

Οριστική λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα ζητά ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τους ομολόγους του της ΕΕ, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Ρίγα. 

Της Νικολέτα Ντάμπου 

Το μεταναστευτικό ζήτημα θα είναι το πρώτο θέμα που θέσει στην σημερινή πρωινή σύσκεψη ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας κάνοντας μία αλλαγή στο πρόγραμμα λόγω της χθεσινής τραγωδίας στην Ρόδο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο LIFE2DAY.GR . 

Μετά την χθεσινή τραγωδία στη Ρόδο όπου...


... σκάφος που μετέφερε περίπου 90 μετανάστες παράνομα και το οποίο ναυάγησε σε βραχώδη περιοχή με τραγικό απολογισμό τριών νεκρών , ο Π. Κουρουμπλής θα θέσει το μεταναστευτικό ζήτημα σήμερα στην πρωινή σύσκεψη του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στη Ρίγα , αφού πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα καθώς οι περισσότεροι μετανάστες πάσχουν από φυματίωση και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και αποτελεί μία από τις βασικότερες ‘’ απειλές ’’ της Δημόσιας Υγείας . 

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο LIFE2DAY από την Λετονία πρόκειται να τονίσει στους ομολόγους του από την ΕΕ ότι ‘’ Οι μετανάστες έχουν πολλά προβλήματα υγείας και θα πρέπει όλοι όσοι είναι ασθενείς να μοιραστούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ώστε το βάρος να μοιραστεί από κοινού ‘’ Ενώ πρόκειται να καταθέσει ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής πρόταση για το μεταναστευτικό με την οποία ζητά να αναλάβει η Ιταλία την διοργάνωση του επόμενου Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μπει στο τραπέζι το μεταναστευτικό ζήτημα και να συζητηθεί σε βάθος . Στην συνέχεια, ωστόσο, η συζήτηση του μεταναστευτικού ζητήματος να μεταφερθεί με την διοργάνωση Άτυπων Συμβουλίων και στα υπόλοιπα μέλη κράτη της ΕΕ μέχρι να βρεθεί οριστική λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα .

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/04/p-kouroumplis-katathetei-protasi-gia-to-metanasteftiko-sti-riga/