Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κ. Λουράντος: Επιμερισμός της ζημίας λόγω ΕΟΠΥΥ σε όλη την αγορά του φαρμάκου

Από Βασίλη Βενιζέλο

"Το κενό ρευστότητας το οποίο θα προκαλέσουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας οι απομειωμένες πληρωμές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τον Απρίλιο θα πρέπει απαραίτητα να επιμερισθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά του φαρμάκου κλάδους. Δεν είναι δυνατόν να το επωμισθούν ολόκληρο οι φαρμακοποιοί και, στη συνέχεια, οι άλλοι κλάδοι - προμηθευτές μας να μας ζητούν άμεσες και εν τω συνόλω πληρωμές για τα εμπορεύματα τα οποία προμηθευόμαστε".



Αυτό δηλώνει την Τετάρτη 29 Απριλίου στο ygeia360.gr ο πρόεδερος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων του φαρμάκου με θέμα το έλλειμμα ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ο Σύνδεσμος προειδοποιεί για σοβαρά προβλήματα στην εφοδιαστική "αλυσίδα" του φαρμάκου, στην περίπτωση κατά την οποία ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώσει ούτε τον Απρίλιο τις εταιρείες - μέλη του ΣΦΕΕ...

πηγή: ygeia360