Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής στο στόχαστρο του FDA

Πέντε εταιρείες βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων η οποία τις προειδοποίησε να προχωρήσουν στη διακοπή πώλησης των συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν μια μη εγκεκριμένη διεγερτική ουσία γνωστή ως beta- methylphenylethylamine ή BMPEA.

H BMPEA είναι μια αμφεταμίνη που έχει αποδειχθεί οτι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό σε ζώα ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως ένα είδος ντόπινγκ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι – Ντόπινγκ.



 Η έρευνα της υπηρεσίας διαπίστωσε ότι 9 από τα 21 συμπληρώματα περιείχαν την εν λόγω ουσία, κάτι το οποίο έχει γίνει γνωστό από το 2013. Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκε μια μελέτη έδειξε ότι τα προϊοντα που περιέχουν την BMPEA βρίσκονται ακόμα στην αγορά. Όταν ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών η απάντηση ήταν ότι δεν είχε εντοπιστεί πρόβλημα μη ασφαλούς προϊόντος. Σε προειδοποιητικές επιστολές της, η FDA αναφέρει το συστατικό BMPEA δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει διατροφικό στοιχείο.

 Οι προειδοποιητικές επιστολές εστάλησαν στις εταιρείες Hi-Tech Pharmaceuticals, Tribravus Enterprises, Train Naked Labs, Better Body Sports και Human Evolution Supplements.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/