Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Γιάννης Δαγρές στον REAL FM: «Τα διευρυμένα δημιουργούν πρόβλημα στις εφημερίες, έχει απολυθεί κόσμος από τα συνοικιακά» (ηχητικό)

- Ο θεσμός των διευρυμένων φαρμακείων ήταν ένα πείραμα της προηγούμενης κυβέρνησης

- Λόγω αυτού του «θεσμού», έχουν μειωθεί οι εφημερίες και διανυκτερεύσεις, πολλές περιοχές της Αθήνας είναι ακάλυπτες

- Έχει απολυθεί κόσμος από τα συνοικιακά φαρμακεία εξαιτίας των διευρυμένων

Αυτά υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές μιλώντας στον REAL FM. 

Τι απαντά η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ (διευρυμένων) κ. Μαίρη Λυγίζου.

Διαβάστε και ακούστε τις δηλώσεις τους:


«Τα φαρμακεία λόγω της φύσης της αποστολής τους είναι υποχρεωμένα να εξυπηρετούν όλο το 24ωρο και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ομοιόμορφα κατανεμημένα. Αυτό πετυχαίνεται μονάχα με ρυθμισμένο ωράριο κανονικό. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα πείραμα για την εξυπηρέτηση του κόσμου με το να εισάγει ένα καινοφανή θεσμό, τα διευρυμένα φαρμακεία. Αυτό που προκάλεσε είναι να μειωθούν οι εφημερίες και οι διανυκτερεύσεις σοβαρά έτσι ώστε πολλές περιοχές της Αθήνας σήμερα να είναι ακάλυπτες από διανυκτερεύσεις και εφημερίες. Μία άλλη παρενέργεια των διευρυμένων φαρμακείων είναι ότι εξαιτίας του ότι πήρε ρευστότητα από τα συνοικιακά φαρμακεία που είναι πολύ περισσότερα από τα διευρυμένα, αυτό ανάγκασε πολλά συνοικιακά φαρμακεία να απολύσουν κόσμο.»

Καλύτερη εξυπηρέτηση για τον καταναλωτή και περισσότερες θέσεις εργασίας συνεπάγεται η διεύρυνση του ωραρίου επισημαίνει η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ, Μαίρη Λυγίζου.

Ακούστε το ηχητικό: