Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Θ. Σκυλακάκης στον REAL FM: Η κρίση χτυπάει και τις φαρμακαποθήκες (ηχητικό)

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη είχε το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τόνισε ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 180 διαφορετικές φαρμακαποθήκες, ενώ στα χρόνια του μνημονίου έχουν κλείσει 13-14 από αυτές.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε μετά από ερώτημα στην αναγκαιότητα ύπαρξης των φαρμακαποθηκών ενώ συμπλήρωσε πως πολλοί είναι οι λόγοι που αυτές έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Μερικοί από αυτούς είναι η μεγάλη μείωση των περιθωρίων κέρδους κατά 45%, με αποτέλεσμα από 7,5% που ήταν το 2010, να έχει πέσει πλέον στο 4,5%. Οι έξι αλλεπάλληλες μειώσεις τιμών φαρμάκων είχαν ως αποτέλεσμα το στοκ των αποθηκών να υποτιμηθεί και αυτό οδήγησε την περασμένη 5ετία σε απώλειες κεφαλαίων 1,5 δις.

Ο εκπρόσωπος των φαρμακαποθηκών τόνισε την...




... αναγκαιότητα να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί στην ώρα τους γιατί αν αυτό δε συμβεί αυτό θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά φαρμάκου.

Η κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας είναι μόλις 185 ευρώ, 45% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Έτσι η χώρα μας καταλαμβάνει την 21η θέση από τις 28 της ΕΕ.

Ακούστε τη συνέντευξη:


Audio recording and upload >>