Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Γ. Δαγρές: «Οι εφημερίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω των διευρυμένων φαρμακείων» (video)

Συνέντευξη στο capitaltv έδωσε ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Δαγρές απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το πόσο έχουν πληγεί τα περιφερειακά φαρμακεία από το θεσμό των διευρυμένων.

«Οι διευρυμένοι αυξάνουν την ανεργία. Για κάθε μία θέση εργασίας σε κεντρικό διευρυμένο φαρμακείο, χάνονται δύο με τρεις θέσεις σε περιφερειακά φαρμακεία»


Ο κ. Δαγρές τόνισε πως όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν ρυθμίσεις που προστατεύουν την διασπορά των φαρμακείων σε όλη την επικράτεια. Αυτό έχει πληγεί από το θεσμό των διευρυμένων φαρμακείων όπως πρόσθεσε.

«Τα διευρυμένα φαρμακεία μετά από 2 χρόνια λειτουργίας το πρώτο που προκάλεσαν είναι η ανεργία στον κλάδο. Ένα κομμάτι νεανικού πληθυσμού μετακινείται προς τα διευρυμένα πιο κεντρικά φαρμακεία, αφήνει όμως τα φαρμακεία της γειτονιάς χωρίς ρευστότητα, με αποτέλεσμα αυτά να εξωθούνται σε απολύσεις. Υπολογίζεται ότι για μία θέση εργασίας που ανοίγει σε ένα διευρυμένο κεντρικό φαρμακείο, χάνονται δύο με τρεις θέσεις εργασίας αλλού, κυρίως στην περιφέρεια.»

200 με 300 φαρμακεία έχουν εξωθηθεί σε έξοδο από τις εφημερίες στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Δείτε όλο το βίντεο: