Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Κ. Λουράντος στο ygeia360.gr: Απαιτούμε από τον ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφλησή μας!

Ουδόλως καλύπτει τους φαρμακοποιούς της χώρας η δήλωση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρη Κοντού στο ygeia360.gr (βλ. σχετικό ρεπορταζ), σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί θα λάβουν τα μισά από τα οφειλόμενα χρήματα στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου και θα εξοφληθούν όταν ο ΕΟΠΥΥ βρει και τα υπόλοιπα χρήματα!

Αυτό δηλώνει το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου στο ygeia360.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, αμέσως μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ, και ζητεί...



... "να παρουσιάσει ο κ.  Κοντός συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των φαρμακοποιών όλης της χώρας. Χωρίς να ξέρουμε πότε συγκεκριμένα θα εξοφληθούμε, δεν μπορούμε να εξοφλήσουμε τους προμηθευτές μας και είναι αδύνατον να τους δηλώσουμε ότι θα τους εξοφλήσουμε ΟΤΑΝ μας εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ. Αυτή αοριστία δεν είναι παραδεκτή. Οι υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές μας είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες...".

Κρίσιμη η νέα σύσκεψη των φορέων του Φαρμάκου την Τετάρτη - Διαφαίνεται αδιέξοδο με τον ΕΟΠΥΥ... 


Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στην διακίνηση του φαρμάκου η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 29 Απριλίου στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην Αθήνα.

Οι αναφορές για μερική εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικανοποιούν τον κλάδο δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις όλων των παρόχων είναι συγκεκριμένες και όχι τμηματικές.

Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται ο φαρμακευτικός κλάδος μπροστά στο θολό τοπίο των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα ως άνω τονίσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας και του Δ.Σ, του ΠΦΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου, και στην οποία εκφράσθηκε επίσης η έντονη ανησυχία των φαρμακοποιών μπροστά στην αδυναμία εξόφλησής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν και η συνάντηση της Τετάρτης στην οποία έχουν προσκληθεί η φαρμακοβιομηχανία, οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί , θα είναι καθοριστική για τις περαιτέρω κινήσεις όλων των φορέων.

«Εξακολουθούμε να ζητάμε την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό γιατί η Υγεία και το Φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης» , τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωστας Λουράντος.