Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

“Όχι” Λουράντου στην πρόταση για κοινή στάση με τους “διευρυμένους” φαρμακοποιούς

Αρνείται τη σύμπραξη με τους φαρμακοποιούς που εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος απάντησε την Παρασκευή, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), στην πρόταση για κοινή στάση που τού απηύθυνε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου (ΦΑΝΙΕ) Μαίρη Λυβίζου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ χαρακτηρίζει την πρόταση “ανειλικρινή και υποκριτική”. Εξηγεί τη στάση του αυτή, με το επιχείρημα ότι η άμεση δημοσιοποίηση της πρόσκλησης του ΦΑΝΙΕ ενέχει το στοιχείο του εκβιασμού και απαξιώνει τον υποτιθέμενο ενωτικό σκοπό.



Σημειώνει δε ότι οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τον νόμο εκπροσωπούνται από τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ Μαίρη Λυβίζου με επιστολή που δημοσιοποίησε και στα μέσα ενημέρωσης, έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, με σκοπό “...την εύρεση κοινής συνισταμένης ως προς την ορθότερη και αντικειμενικότερη θέσπιση πλαισίου λειτουργίας...”.
 

Αύξηση

 

Ο κ. Λουράντος απαντά, προτάσσοντας την αποκατάσταση του σημερινού χάους στη λειτουργία των φαρμακείων και μια ενδιάμεση λύση που θα καλύπτει όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις ώρες.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ, μία αύξηση των εφημερευόντων φαρμακείων στην Αττική σε ποσοστό 20% επί του συνόλου, αυτομάτως σημαίνει 700 φαρμακεία ανοικτά σε ολόκληρη την Αθήνα.

Δ.Κ.

πηγή: ιατρονετ