Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Άδωνης Γεωργιάδης στον Πορτοσάλτε: «Δε συμπαθώ τον Λουράντο, αλλά ο Κουρουμπλής δε του φέρεται καλά» (ηχητικό)

Ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης βρέθηκε σήμερα το πρωί στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Υπεραμύνθηκε των φαρμακοποιών λέγοντας πως είναι απλήρωτοι, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή ότι τους εμπαίζει στο θέμα του ωραρίου.

Διαβάστε και ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης:

«Για τα φαρμακεία ο κ. Κουρουμπλής έκανε μια δήλωση-έκπληξη. Είπε ότι συνάντησε το σύλλογο των διευρυμένων, να πω ότι και μόνο που συνάντησε τον σύλλογο αυτό είναι μεγάλο θέμα, οι άλλοι (σσ. πφς) δε τους αναγνωρίζουν.

Είπε ότι συμφώνησε σχεδόν σε όλα με αυτούς. Απ'ότι φαίνεται ο κ. Κουρουμπλής αφού...




... ξεκαθάρισε ότι δε θα γυρίσει στο παλιό ωράριο, δε θα καταργήσει δηλαδή το δικό μας νόμο, σκοπεύει να νομοθετήσει αν κατάλαβα καλά συγκεκριμένο διευρυμένο ωράριο, όχι δηλαδή να ανοίγει κάποιος όποτε θέλει αλλά να βάζει συγκεκριμένα όρια χρόνου. Αν τα βρήκε με τους διευρυμένους, πάει να πεί ότι θα συμφώνησε μαζί τους ποιες είναι οι ώρες που πρέπει να δουλεύουν χωρίς να απολύσουν εργαζομένους και αυτό θα το κάνει νόμο του κράτους.

Αυτό βέβαια θα τον φέρει σε πολύ μεγάλη σύγκρουση με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον κύριο Λουράντο, τον οποίο εγώ ξέρετε ότι δε τον συμπαθώ αλλά από την άλλη πλευρά και ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο κ. Κουρουμπλής εναντίον του δεν είναι σωστός. Ο κ. Λουράντος σκίστηκε για να βγει ο κ. Κουρουμπλής υπουργός Υγείας , πήγαινε στις συγκεντρώσεις της κ. Δούρου, του κ. Τσίπρα, έκανε τα 11.000 φαρμακεία εκλογικά κέντρα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα ο κ. Κουρουμπλής αφήνει τους φαρμακοποιούς απλήρωτους».

Ακούστε το ηχητικό:



Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις συμμετοχές των φαρμάκων και στη χρήση γενοσήμων. Ακούστε το ηχητικό: