Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Λυβίζου στο MEGA: «Αναπληρώνουμε την καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ με την πώληση καλλυντικών!» (video)

Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον προκλητικά για την πλειοψηφία των ελληνικών φαρμακείων ήταν τα όσα ακούστηκαν στη σημερινή πρωινή εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής θέλοντας να αβαντάρουν τα διευρυμένα φαρμακεία και την απελευθέρωση του ωραρίου, κάλεσαν αποκλειστικά την εκπρόσωπο των διευρυμένων κ. Μαίρη Λυβίζου.

Η κ. Λυβίζου υπερασπίστηκε το διευρυμένο ωράριο, επανέλαβε ότι έγιναν πολλές προσλήψεις και ότι το εγχείρημα αυτό κινδυνεύει να καταστραφεί αν καταργηθεί ο νόμος Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη.

Είπε συγκεκριμένα ότι...




... επειδή η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε κατά 60% από το 2009, ο μόνος τρόπος για να μετριαστεί η τεράστια αυτή μείωση του τζίρου των φαρμακείων ήταν να ανοίξει το επάγγελμα και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως συμπληρώματα διατροφής, είδη βρεφανάπτυξης και άλλα. Αυτό θα γινόταν μόνο με περισσότερες ώρες εργασίας, αφού ο ανταγωνισμός - όπως είπε και εννοούσε τα σούπερ μάρκετ - είναι ανοιχτός τα Σάββατα και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης.

Η κ. Λυβίζου συνέχισε λέγοντας ότι στα «παραδοσιακά» - όπως τα ονόμασε - φαρμακεία η αναλογία φάρμακο-παραφάρμακο είναι 80-20. Αντίθετα στα διευρυμένα φαρμακεία έχουν καταφέρει να κάνουν την αναλογία αυτή 50-50.

Εκεί πάνω ακούστηκε το εκπληκτικό σχόλιο ότι με αυτό τον τρόπο τα διευρυμένα φαρμακεία αντέχουν τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. «Με την πώληση παραφαρμάκων και καλλυντικών χρηματοδοτούμε το φάρμακο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει στους 3-3,5 μήνες. Με το άνοιγμα των φαρμακείων επιδοτούμε την καθυστέρηση στις πληρωμές!»

Είπε πως λειτουργούν 2000 φαρμακεία στην Αθήνα με ελεύθερο ωράριο, ενώ έχουν γίνει προσλήψεις 4000 θέσειων εργασίας.

Ολόκληρη η συζήτηση έγινε χωρίς αντίλογο.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Λουράντου, ο οποίος εξέφρασε την έντονή δυσαρέσκειά του με ανάρτησή του στο facebook, ενώ αναμένεται εντός ολίγου και επίσημη αντίδραση.

«Η αθλιότητα MEGA συνεχίζεται. Το ΚΑΝΑΛΙ της προπαγάνδας των μνημονιακών μέτρων συνεχίζει την δουλειά του φτιάχνοντας εκπομπές για να πριμοδοτεί μνημονιακά και αλλα συμφέροντα!

Η τάξη θα αποκατασταθεί ότι και να κάνει... όση παραπληροφόρηση και αν προσθέσει στην φαρέτρα του.

Το φάρμακο δεν ειναι εμπόρευμα ούτε το φαρμακείο εμπορικό κατάστημα...

Τα ψέμματα και η αθλιότητα έχουν κοντά ποδάρια.»

Δείτε το βίντεο από τη σημερινή εκπομπή:


Farmakopoioi