Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Γιάννης Δαγρές: «Δεν θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα κανενός» (ηχητικό)

«Το γάντι σηκώνουν» οι Φαρμακοποιοί της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της Κυβέρνησης προς τους θεσμούς, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του καναλιού διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.
Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφασίστηκε ο κλάδος να προχωρήσει κινητοποιήσεις. Η αρχή γίνεται με24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα και μετά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο ΠΦΣ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Οι Φαρμακοποιοί κατηγορούν την κυβέρνηση για διγλωσσία, ιδιαίτερα στο...



... θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), διαμαρτυρόμενοι όμως και για τη συνολική της στάση.
«Εάν νομίζει η σημερινή κυβέρνηση και οποιαδήποτε κυβέρνηση ότι θα βρει εξιλαστήρια θύματα σε μεγάλες ομάδες πολιτών, είτε φαρμακοποιών είτε οποιουδήποτε, για να συγκαλύψει την ανεπάρκεια και τη δειλία της να υπερασπιστεί το σωστό και το δίκαιο απέναντι στην παράνοια και των ωμό εκβιασμό των ξένων δανειστών είναι βαθιά γελασμένη. Οι πολίτες δεν γκρέμισαν τους προηγούμενους που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, για να φέρουν τους σημερινούς και να συνεχίσουν την ίδια τακτική», δηλώνει στο Virus ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γ. Δαγρές.
Μάλιστα, παρόλο που μέχρι εχθές ο Υπουργός Υγείας φαινόταν να έχει γλυτώσει από τα βέλη του κλάδου, καθώς εμφανιζόταν να εκφράζει αντίθετη άποψη με τα όσα προκρίνει η 47σελιδη πρόταση της κυβέρνησης για τα ΜΗΣΥΦΑ οι σημερινές του δηλώσεις στο MEGA τον έβαλαν στο στόχαστρο των Φαρμακοποιών.
Ο Υπουργός Υγείας «τα γύρισε» λοιπόν και on camera, μιλώντας στο MEGA και από την εκτίμηση πως τα ΜΗΣΥΦΑ δεν χρειάζεται να πωλούνται εκτός φαρμακείου, σήμερα δήλωσε πως «ένα, ενδεχομένως, μέρος των ΜΗΣΥΦΑ» μπορεί να μπει στα super market. «Ας περιμένουμε το τέλος της διαπραγμάτευσης» συμπλήρωσε.
Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο κ. Δαγρές νωρίτερα σήμερα το πρωί στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Ψάλτη: