Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Η Ειρήνη Αγαθόπουλου υπέρ της αποκλειστικής διάθεσης ΜΥΣΥΦΑ από τα φαρμακεία

"Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολλή κουβέντα για τη διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ εκτός του δικτύου των φαρμακείων. Παρότι τίποτε δεν είναι οριστικό και καμιά συμφωνία δεν έχει υπογράφει ακόμη, απλά και μόνο το γεγονός ότι αναγράφεται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές μας είναι μια μεγάλη οπισθοχώρηση για το ΣΥΡΙΖΑ και για όσους υπερασπιστήκαμε την δημόσια υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση στη φαρμακευτική περιθαλψη στην προηγούμενη Βουλή.





Γνωρίζουμε όλοι το σκληρό παιχνίδι των δανειστών και το "παζάρι " που μας ζητούν να κάνουμε. Ούσα όμως αυτή που είχα αναλάβει το βαρύ φορτίο της υπεράσπισης μιας αριστερής φαρμακευτικής πολιτικής όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, δε θα επιτρέψουμε ούτε να ψηφιστεί μια τέτοια ρύθμιση, πόσο μάλλον να εφαρμοστεί.
Ο,τι έλεγα πριν λίγους μήνες συνεχίζω να πιστεύω και τώρα και θα το υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, γιατί αυτό είναι που τελικά μετράει..."