Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κ.Λουράντος: "Οι αντοχές μας εξαντλούνται"

Σήμερα το πρωί με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τις συμμετοχές των ασφαλισμένων, τις οποίες όπως είπε ... μπορούν οι φαρμακοποιοί να μην τις πληρώνονται αφου οι ίδιοι ... εχουν πληρωθεί, πήγα στο Υπουργείο Υγείας, μίλησα με τον Υπουργό και μετα την συνέντευξη τύπου που είχε, εκανα τις κάτωθι δηλώσεις στις κάμερες:
"Δεν βοηθάνε οι δηλώσεις του Υπουργού Υγειας στην προσπάθεια που κάνουν οι φαρμακοποιοί να στηρίξουν την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και να συνεχίζουν επ αόριστον να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ. Οι αντοχές μας εξαντλούνται και τα οικονομικά μας αποθέματα μηδενιζονται. Είμαστε ουσιαστικά απλήρωτοι...



... αφού το 50% του Μαρτίου μας εδόθη σε ... χαρτιά και οχι σε χρήμα ώστε να πληρώνουμε τους προμηθευτές μας. Η οικονομική ασφυξία του φαρμακείου επιτείνεται και από την αβεβαιότητα που αφορά την πληρωμή του υπολοίπου 50% . Οι συμμετοχές των ασφαλισμένων υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις το μισό της αξίας των φαρμάκων, πράγμα που αποτελεί τεράστιο μεν βάρος για τους ασφαλισμένους αλλά αδυναμία .... χαρίσματός της από τους φαρμακοποιούς. Αν πράγματι ενδιαφέρεται η Κυβέρνηση για τους ασφαλισμένους, ας νομοθετήσει αύριο κιόλας την μηδενική συμμετοχή. Με ξένα κόλλυβα .... κηδεία δεν γίνεται"!

Αμέσως μετά βγήκε και σχετικό Δελτιο Τύπου. Πέραν αυτής της δήλωσης ουδέν.
Οσον αφορά τις δηλωσεις υπηρεσιακού παράγοντα δεν ειναι της ώρας να απαντήσω. Οι δύσκολες ώρες που περνά ο κλάδος μου και η χωρα δεν μου επιτρέπει απάντηση σήμερα.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ