Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΦΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Αριθμ. Πρωτ.2433 
Αθήνα, 6/7/2015


ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ
Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ο φαρμακευτικός κλάδος που εκπροσωπείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, συμπεριφέρθηκε με υπευθυνότητα και με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας.

Θα πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε ότι λόγω  της παρατεινόμενης αβεβαιότητας  αρχίζουν και πληθαίνουν  κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο  μέλλον να δημιουργήσουν  πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.
 
 

Πιο συγκεκριμένα διογκώνεται  καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα , πολλές  φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει  πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ  αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς.

Παράλληλα δεχόμαστε καταγγελίες συναδέλφων  ότι  το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει  κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς.

Κύριε Υπουργέ,

Ο τομέας του Φαρμάκου, με την συνεισφορά όλων των φορέων διακίνησης , λειτούργησε  ομαλά και δίχως προβλήματα μέχρι σήμερα.

Επειδή «κάλλιον το προλαμβάνειν  παρά το θεραπεύειν», θεωρούμε απαραίτητο τον προγραμματισμό συνάντησης μέσα στην  εβδομάδα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική την λειτουργία, της ήδη  βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ               ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ