Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Επιστολή προέδρου ΠΦΣ προς πρόεδρο επιτροπής τιμών φαρμάκων

ΠΡΟΣ
Τον πρόεδρο της επιτροπής Τιμών φαρμάκων
κύριο Ιωάννη Φίλο

Κοινοποίηση:
Τον Υπουργό υγείας
κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή


Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τον...


... απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Τιμών. Πιο συγκεκριμένα μετά την αιφνιδιαστική σύγκλιση της επιτροπής με ένα email που εστάλη στις 16.15 χθες, χωρίς έστω μια τηλεφωνική ενημέρωση , δεδομένου ότι τα γραφεία μας ήταν ανοικτά μέχρι τις 17.00, τελικώς και μετά από δίωρη αναμονή, αναγκάστηκα να αποχωρήσω .

Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να ειδοποιούμαστε κατ΄ αυτό τον τρόπο ,κατά παράβαση ακόμη και των στοιχειωδών κανόνων ευγενείας . Είναι απαράδεκτο ενώ εγκατέλειψα την εργασία μου για είμαι συνεπής στο καθήκον μου ,να περιμένω μαζί με άλλα μέλη μέχρι τις 12 το μεσημέρι χωρίς ουδείς να μας ενημερώσει τι θα γίνει

Εφιστώ όμως την προσοχή στον πρόεδρο της Επιτροπής ότι μετά την αποχώρηση μου οποιαδήποτε απόφαση της Αρμόδιας επιτροπής που θα ληφθεί ερήμην μας και θα αφορά την οικονομική επιβίωση των φαρμακείων μας δεν θα είναι αποδεκτή .

Για να διαθέτει την απαραίτητη αξιοπιστία η Επιτροπή, θα πρέπει να ειδοποιούμαστε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν και βέβαια να λαμβάνουμε έγκαιρα γνώση των θεμάτων που θα συζητήσουμε, προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.

Οι αιφνιδιαστικές τακτικές δεν βοηθούν το πνεύμα της συνεργασίας και της αξιοπιστίας που πρέπει να διαθέτει η Επιτροπή και δεν βοηθά στην τήρηση των μεταξύ μας καλών σχέσεων.

Με αυτό το σκεπτικό επιφυλασσόμεθα να επανακαθορίσουμε την συμμετοχή μας στην λειτουργία της Επιτροπής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ