Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Γιάννης Κυριόπουλος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας

Της Νικολέτας Ντάμπου
Ο Γιάννης Κυριόπουλος θα αποτελέσει από την Δεύτερα τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ενόψει των πρόωρων εκλογών 20 Σεμπτεμβρίου 2015, σύμφωνα σε αποκλειστικές πληροφορίες του LIFE2DAY.GR Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην χώρα μας μετά από την χθεσινή παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .
Μέχρι την Δευτέρα θα έχει διαλυθεί η Βουλή και θα ορκισθεί η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.



Yπηρεσιακός υπουργός Υγείας θα είναι σύμφωνα σε αποκλειστικές πληροφορίες του LIFE2DAY.GR o κ. Γιάννης Κυριόπουλος- Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας.
Ο κ. Κυριόπουλος είναι από το 1985 Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ενώ έχει εκλεγεί τέσσερις φορές Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ως εμπειρογνώμων και σύμβουλος έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Έχει χρηματίσει μέλος σε διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Association (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Υπήρξε Πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (Ε.Ε.Ε.Φ) και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομιας και Πολιτικής Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ).
Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Είναι συγγραφέας βιβλίων, συγγραμμάτων και μονογραφιών και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμβάλει ως κύριος ή συνεργαζόμενος ερευνητής στην εκπόνηση μελετών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας.
Είναι μέλος επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξιολογητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει δώσει διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.
Πηγή: life2day.gr