Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Χαμηλότερη τιμή έως 17% ζητά το ICER σε φάρμακο της Novartis

Χαμηλότερη τιμή έως 17% επί του τιμοκαταλόγου (κόστος 4.560 δολ. ανά έτος) συστήνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ICER σε σκεύασμα της Novartis, για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το κόστος περίθαλψης στην αμερικάνικη οικονομία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ινστιτούτο Κλινικής και Οικονομικής Επιθεώρησης (ICER), που εδρεύει στη Βοστώνη, κοστολογεί το Entresto της Novartis στα 3.799 δολ. ετησίως. Σκοπός του ανεξάρτητου οργανισμού ICER είναι η αξιολόγηση της κλινικής αποτελεσματικότητας σε σχέση με το κόστος των νέων φαρμάκων.
 



Όπως διαπίστωσε το Ινστιτούτο, μολονότι το Entresto επεκτείνει τη ζωή των ασθενών και μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν 2 εκατομμύρια αμερικανούς στην πρώτη πενταετία, έχει υπερβολικά υψηλή τιμή.

Η Novartis σε ηλεκτρονική της δήλωση αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το εάν προσέφερε εκπτώσεις στους ασφαλιστικούς και άλλους φορείς υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία έχει προβλέψει οι ετήσιες πωλήσεις του Entresto θα μπορούσαν να ανέλθουν πάνω από 5 δις. δολ. παγκοσμίως.

Η εμφάνιση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, στην οποία η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλήσει αρκετό αίμα, προοδευτικά χειροτερεύει, μειώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών. Περίπου οι μισοί από τους ασθενείς πεθαίνουν μέσα σε 5 χρόνια από τη διάγνωση, συχνά ως αποτέλεσμα των επεισοδίων που απαιτούν επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

πηγή: virus.com