Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΣ: Να αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι παρανόμως παρακρατηθείσες εισφορές ασθενείας


Τα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη απόδοση των εισφορών ασθενείας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, έθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, ζητώντας να κινηθεί κάθε νομική διαδικασία «για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία», τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την απευθείας μεταφορά των εισφορών ασθένειας προς τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι...


... οι εισφορές ασθενείας που οφείλονται στον ΕΟΠΥΥ, και παρανόμως δεν αποδίδονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχονται συνολικά σε 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι αν είχαν αποδοθεί θα είχαν, ήδη, αποπληρωθεί οι πάροχοι υγείας, και ο Οργανισμός θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού, να αποπληρωθούν οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας και να διασφαλιστεί η ασφαλής περίθαλψη των πολιτών, χωρίς επιβαρύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή περίθαλψη και τη βιωσιμότητα των συμβεβλημένων, με τον ΕΟΠΥΥ, παρόχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ