Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Life2day.gr για ΓΝ Φλώρινας: Εφημερεύει καθημερινά χωρίς φαρμακοποιό

Της Νικολέτας Ντάμπου

Το Γενικό νοσοκομείο της Φλώρινας εφημερεύει καθημερινά με ελάχιστους γιατρούς και χωρίς φαρμακοποιό . Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Παρασκευή Κετσετζή, μιλάει στην Νικολέτα Ντάμπου και το LIFE2DAY. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο παθολογικό, στο χειρουργικό, στο παιδιατρικό και το ορθοπεδικό τμήμα, όπου οι ανάγκες είναι άμεσες, καθώς το νοσοκομείο, εφημερεύει καθημερινά. 

Μέσα από το ρεπορτάζ του LIFE2DAY καθημερινά επιβεβαιώνεται η...


... άθλια κατάσταση των νοσοκομείων της επαρχίας , όπως σε χθεσινό ρεπορτάζ μας απεικονίζεται -ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μετά μάλιστα την λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, το πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο, ιδίως στην μονάδα τεχνητού νεφρού όπου αναλογεί 1 γιατρός για 40 αιμοκαθαρούμενους ασθενείς, ενώ το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί άμεσα, καθώς είναι πολύ, εκείνοι που περιμένουν στην αναμονή. Η ανάγκη λοιπόν ενός δεύτερου γιατρού είναι επιτακτική, όπως μας εξήγησε η διοικήτρια του νοσοκομείου. 

Στο νοσοκομείο της Φλώρινας, δεν υπάρχει φαρμακοποιός, πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν καθημερινά και που χρειάζεται να λυθεί σύντομα με την πρόσληψη ενός επικουρικού φαρμακοποιού. Όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, μας ανέφερε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμός, στην ουρολογική και την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου, ελλείψεις που θα ενταχθούν στο καινούργιο ΕΣΠΑ. 

Παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και δέχεται μεγάλο όγκο κόσμου καθημερινά, όχι μόνο από την περιοχή της Φλώρινας, αλλά κι από άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Καστοριάς και των Γρεβενών, ιδίως στην ουρολογική και οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου. 

Σχετικά με τα αναλώσιμα υλικά και τα τρόφιμα, το νοσοκομείο, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στις παραλαβές από τους προμηθευτές, ενώ υπάρχει ένα βαρύ κλίμα σχετικά με τα χρήματα που οφείλει το νοσοκομείο, στους παραπάνω. 

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι περιορισμένος και όπως μας είπε η κα. Κετσετζή, έχουν ζητήσει περεταίρω χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν οι ανελαστικές δαπάνες του ιδρύματος, που αφορούν το πετρέλαιο, που έχει ένα σημαντικότατο κόστος, τις συμβάσεις που πρέπει να πληρωθούν για την συντήρηση των μηχανημάτων, ενώ και ο ΟΤΕ αποτελεί μία από αυτές τις ανελαστικές δαπάνες. 

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, ανέρχεται στα 2.400.000 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως, από αυτά τα χρήματα, το νοσοκομείο έχει λάβει μέχρι στιγμής, 587 χιλιάδες ευρώ για να αποπληρώσει κάποιες από τις οφειλές του στους προμηθευτές, ενώ από τα χρήματα που έδωσε ο κ. Κουρουμπλής, το νοσοκομείο της Φλώρινας, πήρε 127.000, ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις πληρωμές των επικουρικών γιατρών και σε πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2015/09/nosokomeio-flwrinas-simantikes-elleipseis-se-giatrous/