Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου PGEU για την επίσκεψη στην Ελλάδα

Σε Δελτίο Τύπου [στα αγγλικά (πατήστε εδώ) & στα ελληνικά (πατήστε εδώ)] που εξέδωσε προς τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης η PGEU, αναφέρεται στο Συμπόσιο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στη διάρκεια του συνεδρίου, οι χώρες που στο παρελθόν βίωσαν την ακραία απελευθέρωση παρουσίασαν παραδείγματα που αποδείκνυαν ότι η ποιότητα των φαρμακευτικών υπηρεσιών στην χειρότερη περίπτωση υποβαθμίστηκε, ενώ στην καλύτερη δε σημείωσε καμία βελτίωση.

Σε ορισμένες χώρες, οι αρνητικές συνέπειες της...
.... απελευθέρωσης του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων προβλημάτισαν τις κυβερνήσεις σχετικά με την ενδεχόμενη επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος».

Στην ίδια Ανακοίνωση η PGEU επισημαίνει πως «συμφώνησαν επίσης ότι η δημόσια υγεία προστατεύεται καλύτερα με μια τέτοια ρυθμιστική δομή για τα φαρμακεία, που να διασφαλίζει την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία των φαρμακοποιών, να προστατεύει την προσβασιμότητα στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και να θέτει την επαγγελματική και εξατομικευμένη φροντίδα των ασθενών πάνω από κάθε οικονομικό όφελος ή κέρδος για τους μετόχους».