Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνελήφθη πρόεδρος μεγάλου ομίλου διαγνωστικών κέντρων

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Λιακουνάκος φέρεται να διακίνησε μαύρο χρήμα 1,6 εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο και αφορά το σύστημα Embraer από την σουηδική εταιρεία Ericsson, ένα σύστημα που θα δινόταν στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων μετά την κατακύρωση τη σύμβασης για το αερομεταφερόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου αξίας 540 εκατ. ευρώ.

Αποκαλύψεις για την υπόθεση είχε κάνει το πρώην στέλεχος της Ericsson Ολοφ Νέλσεν που φέρεται να ήταν ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της σουηδικής εταιρείας.

Ποιος είναι ο Θωμάς Λιακουνάκος

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου...




... Euromedica, μια εταιρείας που δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες Υγείας και ειδικότερα σε διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης κλπ.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες (διαβάστε εδώ) ότι οι εργαζόμενοι στην Euromedica ήταν πολλούς μήνες απλήρωτοι....

Δεν έχει καμιά σχέση με ιατρική, παρόλα αυτά είναι πρόεδρος του ομίλου αυτού. Θυμίζουμε ότι τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα έχουν «σκοτώσει» τους ιατρούς της γειτονιάς, τα μικροβιολογικά εργαστήρια της γειτονιάς. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εργαστηρίων αυτών έχει απελευθερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να εισρεύσουν στο χώρο τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, κάτι που επιχειρείται σήμερα και στον δικό μας τομέα, στα φαρμακεία....