Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πυρετός διαβουλεύσεων στον ΠΦΣ - Το πρόγραμμα συναντήσεων

Στην τελική ευθεία - όπως όλα δείχνουν - φαίνεται πως μπαίνει το ιδιοκτησιακό θέμα που αφορά όλους τους φαρμακοποιούς. 

Μπορεί το θέμα μας να μην εμφανίστηκε στα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» που διέρρευσαν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει με κοινή υπουργική απόφαση τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ...


... βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις εντός και εκτός της χώρας. Βαρύ λοιπόν αναμένεται να είναι το πρόγραμμα των επόμενων ημερών του προεδρείου του ΠΦΣ.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 12/10/2015 στις 15:00 αναμένεται συνάντηση στα γραφεία του ΠΦΣ με όσους παραστούν στην βραδυνή συνάντηση με τους υπουργούς ... Αργότερα στις 17:30 έχει κλειστεί ραντεβού με τους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Ανάπτυξης όχι μόνο για το ιδιοκτησιακό αλλά για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Την Τετάρτη το πρωί στις 8:00 αντιπροσωπεία του ΠΦΣ θα αναχωρησει για Βερολίνο όπου και υπάρχει συνάντηση στα γραφεία της ABDA (Παγγερμανικός Σύλλογος) με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Εκεί θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τον νέο νόμο περί ιδιοκτησιακού και της αιτιολογικής εκθεσης της Βουλής. Ταυτόχρονα έχει κανονιστεί να γίνουν επισκέψεις σε φαρμακεία της Γερμανίας ενώ θα εκδοθεί και κοινή ανακοίνωση. Πιθανή δε, θεωρείται και η συνάντηση με την Αυστριακή ομοσπονδία φαρμακοποιών. 

Η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ θα επιστρέψει την Πέμπτη αργά βράδυ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο 15ο PharmaPoint. Θα πραγματοποιήσει ομιλία το Σάββατο το βράδυ στις 20.30.

Την επόμενη Δευτέρα το πρωί η επόμενη στάση του ΠΦΣ θα είναι η Μαδρίτη. Εκεί θα γίνει συνάντηση με τον Πανισπανικό Σύλλογο.

Farmakopoioi