Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κλείνει λόγω τραπεζικής κρίσης η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στην Μ. Βρετανία

ΟΤΑΝ Η ΥΓΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ

Η αλυσίδα φαρμακείων "Co-operative" αλλάζει χέρια μετά από 70 χρόνια

Η αλυσίδα φαρμακείων "Co-operative", (η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα μετά τα Boots, και τα Lloyds στη Μεγάλη Βρετανία) που ανήκε στον όμιλο εταιριών "Co-operative", αλλάζει εταιρικό σήμα μετά από 70 χρόνια παρουσίας, λόγω της εξαγοράς από την Well.

Τα 780 φαρμακεία της αλυσίδας, που απασχολούν πάνω από 7000 άτομα προσωπικό, στην Μεγάλη Βρετανία, 


...θα ξαναλειτουργήσουν, υπό την νέα επωνυμία "Well", καθότι εξαγοράστηκαν, έναντι 620 εκατομμυρίων λιρών, από τον όμιλο εταιριών "Bestway", την προηγούμενη χρονιά. 

Η οικογενειακή επιχείρηση "Bestway", που έχει στην κατοχή της τα 24-ωρα παντοπωλεία (μίνι μάρκετ) "Best-one", έχει σκοπό να επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση των καταστημάτων της εν λόγω επιχείρησης. 

Σκοπεύει κατά αυτό τον τρόπο, να αυξήσει τα ετήσια έσοδα της από τα 750 εκατομμύρια λίρες, στο 1δις μέχρι το 2019. Θα επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια λίρες, προσλαμβάνοντας καινούριο προσωπικό, ανακαινίζοντας τα φαρμακεία, επεκτείνοντας τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας και δημιουργώντας μια εταιρία χονδρικής πώλησης. 

Ο όμιλος εταιριών "Co-operative" πούλησε, πέρυσι, την αλυσίδα φαρμακείων του, που ιδρύθηκε το 1945, προσπαθώντας έτσι, να ρευστοποιήσει, εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης που αντιμετωπίζει, λόγω δανεισμού με κυμαινόμενο επιτόκιο. 

Η αλυσίδα φαρμακείων "Well" θα είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη αλυσίδα της χώρας, εκτελώντας 75 εκατομμύρια συνταγές τον χρόνο. Ο γενικός διευθυντής της "Well", John Nuttal, δήλωσε μεταξύ άλλων, «Τα φαρμακεία θα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, μεταξύ των άλλων, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, αποφορτίζοντας το ήδη επιβαρυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), πέρα από το να εκτελούν απλά συνταγές ή να παρέχουν φάρμακα. Η κύρια επένδυση της "Bestway" θα είναι να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και να επιτρέψει στο προσωπικό της να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίας υγείας, δημιουργώντας το καλύτερο περιβάλλον για τον ασθενή, βελτιώνοντας την υγεία του και μειώνοντας τις όποιες ανισότητες υπάρχουν, σε τοπικό επίπεδο». 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας "Bestway", Zameer Choudrey, πρόσθεσε «Θα υποστηρίξουμε την "Well" επενδύοντας 200 εκατομύρια λίρες, μέσα στην επόμενη πενταετία, βοηθώντας στην ανάπτυξη της εταιρίας, εξασφαλίζοντας έτσι, ότι η αλυσίδα "Well" θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της, λειτουργώντας ως πρότυπο, όπως κάνει χρόνια η εταιρία». 

Θα επενδυθεί ακόμα 1,6 εκατομμύρια λίρες, ιδρύοντας νέο υποκατάστημα στο Μάντσεστερ, ώστε να μεταφερθούν εκεί, 227 άτομα προσωπικού, που απασχολούνται τώρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας "Co-operative". 

Ο όμιλος "Co-operative" πούλησε έναν μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων του, προσπαθώντας να ορθοποδήσει οικονομικά, και για να αποφύγει την ολική κατάρρευση, αντιμετωπίζοντας την χειρότερη κρίση, στην 150ετή ιστορία του, καθώς έχασε πάνω από 2,5 δις λίρες το 2013 , κατόπιν δανεισμού με κυμαινόμενο επιτόκιο. 

Τον περασμένο Αύγουστο, πούλησε τις φάρμες, που είχε στην κατοχή του, στη "Welcome Trust", έναντι 249 εκατομμυρίων λιρών, ενώ το 2013, είχε πουλήσει στην ασφαλιστική "Royal London", τον τομέα ασφαλειών ζωής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων έναντι 219εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: telegraph.co.uk

Μετάφραση: Σάντρα Χριστοδούλου