Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ν. Χουντής: "Εκβιαστική απόφαση" η απαίτηση για λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς


Εκβιαστική απόφαση που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, χαρακτηρίζει την απαίτηση των δανειστών για τη λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δύο στις 12" των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη. 


Ο κ. Χουντής εκτιμά ότι στη συγκεκριμένη απαίτηση υπήρξε υποχώρηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι η λογική των μνημονίων γενικότερα θέτει σε προτεραιότητα το κέρδος από τη δημόσια υγεία των πολιτών. 




Όπως λέει, στο γενικότερο πλαίσιο εφαρμογής των μνημονίων, εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα μια επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας σε σχέση με άλλες χώρες και ανέφερε ότι στη Γερμανία και στην Ισπανία υπάρχει νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς στο επάγγελμα. Υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές των δικαστηρίων επαφίεται σε κάθε χώρα να αποφασίζει και να καθορίζει η ίδια το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. 

Σε ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις, ο κ. Χουντής απαντά λέγοντας ότι "έχουμε μια περίπτωση υποχώρησης και προτεραιότητας στο εκβιαστικά οικονομικό στοιχείο προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει το χρέος" και επισημαίνει ότι δίκαια οι Έλληνες φαρμακοποιοί αντιδρούν.  

"Η κατεύθυνση είναι κατά τη γνώμη μου ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και δικαίως οι φαρμακοποιοί αντιδρούν και οφείλουμε να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε όλοι γιατί είναι θέμα προστασίας της υγείας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.capital.gr