Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΦΣ Δωδ/νήσου: Δελτίο Τύπου για τις μεταφορές φαρμακείων

ΡΟΔΟΣ 24/11/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στις 11:00 το πρωί, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω φαξ ότι η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχωρεί στη διαδικασία μεταφοράς του φαρμακείου Σταυρόπουλου επί της νέας διεύθυνσης, δηλαδή της οδού Γ. Σεφέρη αρ. 114, αγνοώντας προφανώς τα όσα διεμήμθησαν εγγράφως μεταξύ του Συλλόγου μας και της Διεύθυνσης αυτής με τα οποία τονίζαμε με τρόπο σαφή ότι τυχόν ολοκλήρωση της μεταφοράς του φαρμακείου αυτού αντίκειται ευθέως στις κείμενες διατάξεις της σχετικής περί φαρμακείων νομοθεσίας. (σ.σ. δείτε ΕΔΩ την πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΥΚΑ για τη μη-αλλαγή των όρων μεταφοράς για τα φαρμακεία)
 


 
Ιδιαίτερα, και όλως περιέργως, η Διεύθυνση αυτή παρέκαμψε το γεγονός της τοποθεσίας του οικήματος μεταφοράς του φαρμακείου, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού, παρά το γεγονός ότι της γνωστοποιήσαμε με εξώδικο την άποψη της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου και ως επίσης και την άδεια οικοδομής του οικήματος, η οποία ως δημόσιο έγγραφο δε δύναται και αυτή να αμφισβητηθεί.

Παρά τα ανωτέρω, η αρμόδια Υπηρεσία Υγείας της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, εκτός από την ενημέρωση που έκανε ο Σύλλογός μας προς αυτήν και ενώ  όφειλε και η ίδια να γνωρίζει τη νόμιμη διαδικασία μεταφοράς φαρμακείων, αποφάσισε να προχωρήσει εις την διαδικασία ελέγχου της συστεγάσεως αψηφώντας την κείμενη νομοθεσία.

Ο Φ.Σ.Δ έχοντας την υπευθυνότητα της εφαρμογής του νομικού πλαισίου, το οποίο αφορά τα φαρμακεία, έχει υποχρέωση να αντιδράσει σε κάθε παράβαση των νόμων και για τον λόγο αυτόν εις την περίπτωση που θα εξακολουθήσει η ακατανόητη για εμάς προσπάθεια της έκδοσης μια παράνομης διοικητικής πράξης, δηλώνει, ότι θα αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα και θα θέσει τον φάκελο με τα πλήρη στοιχεία, τον οποίο κατέχει, στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενημερώνοντας σχετικά τη Ροδιακή Κοινωνία.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ                       ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ