Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΦ: Φιάσκο η πολιτική φαρμάκου της κυβέρνησης

Η διαπραγμάτευση με τους εκπρόσωπους των δανειστών σε ό, τι αφορά την πολιτική φαρμάκου κατέληξε σε φιάσκο καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι στην ουσία οι θεσμοί επιθυμούν να προστατέψουν τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα, κάτι στο οποίο φαίνεται ότι η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης σέρνεται πειθήνια χωρίς καμία σθεναρή αντίσταση, θυσιάζοντας την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία στο βωμό των ξένων συμφερόντων.
 
Το ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως μια παλαιά απαίτηση των δανειστών για απαξίωση του Ελληνικού φαρμάκου, είναι γεγονός που οδηγεί με ταχύτητα στην διάλυση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας υπογραμμίζει η ΠΕΦ και συνεχίζει:
 

 

"Η χθεσινή απόφαση δρομολογεί πλέον στην απόσυρση πολλών προσιτών Ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, τα οποία θα εκτοξεύσουν τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και θα καταστήσουν πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών. Και εξηγούμε:
 
Η απαίτηση των δανειστών για μείωση των τιμών των Ελληνικών φαρμάκων από το όριο των 7,8 ευρώ στο 1 ευρώ, στην πράξη, θα σημάνει την προφανή αδυναμία παραγωγής τους.  Αυτά θα αντικατασταθούν από εισαγόμενα φάρμακα τα οποία στοιχίζουν από 20 έως 50 ευρώ. Αυτά τα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα προστατεύουν στην ουσία τα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» των δανειστών.
 
Επιπλέον, οδηγεί σε διάλυση την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους υγιείς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης της χώρας μας.
 
Η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα εκβιάστηκε και δυστυχώς υιοθέτησε μια καταστροφική για την Ελληνική οικονομία πολιτική η οποία, ενώ δεν παράγει δημοσιονομικό αποτέλεσμα, θυσιάζει την εγχώρια παραγωγή και εξυπηρετεί μεγάλα ξένα  οικονομικά συμφέροντα.
 
Η ΠΕΦ καταλήγει ότι οι κατευθυνόμενες και αποσπασματικές ανάγκες οδηγούν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή και τέλος κάνει μία ακόμη ύστατη έκκληση προς τον πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία της χώρας και τα μέλη του Κοινοβουλίου να ανατρέψουν τους παράλογους σχεδιασμούς των δανειστών και να κρατήσουν στη ζωή έναν κλάδο που παράγει προστιθέμενες αξίες, ανάπτυξη και απασχόληση


πηγή: healthview