Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο ξαναχτύπησε! Αυξάνει φάρμακο για συγκεκριμένη νόσο από τα 91 στα 91.000 ευρώ

Είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο και φροντίζει να το επιβεβαιώνει διαρκώς. Μετά και την αύξηση ενός φαρμάκου κατά του ιού HIV κατά 5.500% ο Martin Shkreli, αποφάσισε να αυξήσει την τιμή κατακόρυφα ενός ακόμη φαρμάκου.

Πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο...


... χρησιμοποιείται για την θεραπεία της νόσου του Chagas, μιας παρασιτικής μόλυνσης η οποία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιακή ανεπάρκεια.

Όπως μεταδίδει η Independent, ο Shkreli αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης βενζιδαζόλης Kalobios, ενός κοινού φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της συγκεκριμένης ασθένειας.

Όπως έχει αναφέρει η εφημερίδα New York Times, η βενζιδαζόλη κοστίζει σήμερα περί τα 50 ή 100 δολάρια. Δηλαδή όχι παραπάνω από 91 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κόστος θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι το ίδιο με αυτό ενός φαρμάκου για την ηπατίτιδα, το οποίο μπορεί να κοστίζει από 60.000 ή ακόμη και 100.000 δολάρια. Δηλαδή μέχρι και 91.000 ευρώ στην χειρότερη. Αυτό πρακτικά σημαίνει τεράστια κέρδη για τον πιο «μισητό άνθρωπο του κόσμου».

Πηγή: huffingtonpost.gr